ΚΟΣΜΟΣ

Σαρκοζί: Ο Ολάντ μοιάζει στον Τσίπρα -Λένε και οι δύο ψέματα

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρομοιάσει τον Φρανσουά Ολάντ με τον Γιώργο Παπανδρέου χρησιμοποιώντας το γνωστό προσωνύμιο «Ολαντρέου». Τώρα, ήταν η σειρά του Νικολά Σαρκοζί να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματός του, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας επιτέθηκε στον Ολάντ λέγοντας πως μοιάζει με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αμφότεροι «λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία», όπως τόνισε δηκτικά.

Για να συμπληρώσει: «Έχουν την ίδια μέθοδο, να λένε ψέματα με κάθε τίμημα, να λένε ψέματα για να κατακτήσουν την εξουσία». «Ο ένας ψεύδεται στους Έλληνες, ο άλλος ψεύδεται στους Γάλλους».

Κατηγορώντας τον Ολάντ πως έδειξε ασυνήθιστη «μεγαλοψυχία» απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και «αδυναμία» απέναντι στο ΔΝΤ.

Όπως σημειώνει τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η στάση του Σαρκοζί απέναντι στην ελληνική κρίση έχει περάσει από διάφορες φάσεις τις τελευταίες εβδομάδες: Αρχικά, κρατούσε πολύ σκληρή γραμμή -λέγοντας πριν το δημοψήφισμα πως η Αθήνα ουσιαστικά «ανέστειλε τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη»- αλλά στη συνέχεια, έπειτα από συστάσεις από τους συμβούλους του, είδε έδαφος για «αποδεκτό συμβιβασμό».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact