ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημοτικό: Λιγότερα μαθήματα, περισσότερες δημιουργικές ασχολίες

«Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» είπε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος παρουσιάζει το πρωί της Τετάρτης τις αλλαγές στο μαθησιακό πρόγραμμα του Δημοτικού στην ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Το σχέδιο αυτό – που μάλλον θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές – προβλέπει λιγότερα μαθήματα περισσότερο παιχνίδι και δημιουργικές ασχολίες.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά» προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας.

Στόχος του υπουργού είναι να συμφωνηθούν οι αλλαγές μέσα στο τρίμηνο ώστε να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο δημοτικό στη βουλή τον Ιανουάριο. Στις προθέσεις του υπουργού είναι επίσης η σύγκληση οργάνου το οποίο θα αποτελείται από πρώην υπουργούς Παιδείας.

Η ολομέλεια του ΕΣΥΠ συγκροτείται από τον πρόεδρό του, τους προέδρους των επί μέρους συμβουλίων, εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, τους επικεφαλής διαφόρων οργανισμών, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Εκκλησίας, των γονέων, των συνδικάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των ΑμεΑ.

Δεν συμμετέχουν οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έχουν πάντως ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις εργασίες της ολομέλειας. «Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε έναν διάλογο-παρωδία που έχει ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Λοβέρδου και την επικοινωνιακή του αναβάθμιση εν μέσω ερειπίων στο χώρο της εκπαίδευσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Στο ίδιο πνεύμα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ «αποφάσισε να μη συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στις συνεδριάσεις του ΕΣΥΠ που συγκαλεί το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας την εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ αλλά και του ΟΟΣΑ».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact