ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο Ερντογάν να «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ με Ιρανούς, Μαλαισιανούς και Πακιστανούς

Στο σχέδιο της Τουρκίας για ανάπτυξη μουσουλμανικών στρατευμάτων δήθεν για την «προστασία» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, μία ιδέα που μοιράστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, αναλύει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak».

«Σύμφωνα με ειδικούς, οι μουσουλμανικές χώρες μπορούν να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ιορδανία και τον Λίβανο… (…) Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχική δύναμη… (…) Αυτός ο συνασπισμός θα προστατεύει τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τα ιερά μέρη», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ανεπίσημο δημοσιογραφικό όργανο του καθεστώτος Ερντογάν.

Προσέξατε μία σημαντική λεπτομέρεια; Εκτός από το Κατάρ, σύμμαχο της Τουρκίας, δεν αναφέρεται άλλη αραβική χώρα στη «συμμαχία» του Ερντογάν για την Παλαιστίνη.

Και γιατί αυτό; Επειδή οι υπόλοιπες αραβικές χώρες είναι σύμμαχοι της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι στη συμμαχία αυτή η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και το Ιράν, το οποίο αποτελεί κόκκινο πανί τόσο για τους Άραβες όσο και για τους Ισραηλινούς.

«…η “Δύναμη Προστασίας για την Παλαιστίνη”, την οποία η Τουρκία έχει φέρει στην ημερήσια διάταξη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, βρίσκεται στο τραπέζι», συνεχίζει.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε η Ιερουσαλήμ να αποσπαστεί από το Ισραήλ και να τεθεί υπό τη θεοκρατική διακυβέρνηση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.

Ευθέως ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι στόχος του είναι η «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact