ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν 1.000 τα κρούσματα στη χώρα μας – 28 οι νεκροί

Συνολικά 74 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Επίσης ανακοίνωσε δύο καταγεγραμμένους θανάτους σε 24 ώρες. Έτσι, συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 966, και οι θάνατοι σε 28.

Στα 73 έτη η μέση ηλικία των θανούντων

Επίσης, 66 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων οι 65 είναι διασωληνωμένοι. Ο ίδιος έστειλε ακόμη ένα μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς όπως είπε τέσσερις ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως η μέση ηλικία των θανούντων ανέρχεται σε 73 έτη, ενώ εξ αυτών οι 23 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες.

Επίσης, 52 άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ πραγματοποιήθηκαν από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας έως και σήμερα 13.477 διαγνωστικά τεστ. «Κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του», είπε επίσης ο λοιμωξιολόγος.

Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας για τα τεστ

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά. Και αυτό γιατί, όπως είπε, «στην μάχη με τον ιό θέλουμε τα πραγματικά δεδομένα, τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση της επιδημίας». Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ενισχύσει τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ελέγχεται η χρήση φαρμάκων που έχουν αποτελεσματικότητα για τον ιό και προκρίνεται η χρήση των σκευασμάτων για ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως «ο ιός προσβάλλει και τον καρδιακό ιστό με τρόπο που ακόμη δεν τον κατανοούμε».

Χαρδαλιάς: Η μάχη παραμένει δύσκολη

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η «μάχη παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό». «Είναι σημαντικό να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες», συνέχισε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες στο ΕΣΥ 3.100 κλίνες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact