ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν οι μισοί Ιταλοί πιστεύουν ότι οι πληροφορίες από την Ουκρανία αποτελούν προϊόν χειραγώγησης

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα La Repubblica, αρκετοί είναι οι Ιταλοί που πιστεύουν ότι οι πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία υπόκεινται σε χειραγώγηση, τόσο από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης όσο και από την ίδια την κυβέρνηση του Κιέβου.

Έτσι, 46% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως, «όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών στην Ιταλία υπόκειται σε χειραγώγηση και παραποιείται», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Demos στις 11 και 12 Απριλίου για λογαριασμό της εφημερίδας σε δείγμα μεγαλύτερο των 1.000 προσώπων με περιθώριο σφάλματος 3,1%.

Το 23% των ερωτηθέντων πιστεύει μάλιστα πως «οι πληροφορίες και οι εικόνες των φερόμενων ως εγκλημάτων πολέμου του ρωσικού στρατού αποτελούν σκηνοθεσία της ουκρανικής κυβέρνησης», σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Το ινστιτούτο καταμέρισε αυτό τον εθνικό μέσο όρο ανάλογα με την πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων και προέκυψε ότι οι πιο καχύποπτοι είναι αυτοί που ψηφίζουν τα ακροδεξιά κόμματα.

Μεταξύ των ερωτηθέντων που συμπαθούν το ακροδεξιό κόμμα Fratelli d’ Italia (FDI), 60% πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών για τον πόλεμο στην Ουκρανία «είναι προϊόν χειραγώγησης και παραποίησης», ενώ 29% αμφισβητούν τις πληροφορίες και τις εικόνες «από τα φερόμενα ως εγκλήματα πολέμου του ρωσικού Στρατού» και εκτιμούν πως μπορεί να πρόκειται «για σκηνοθεσία της ουκρανικής κυβέρνησης».

Οι αριθμοί αυτοί μειώνονται σε 55% και 28% αντιστοίχως στην περίπτωση του άλλου κόμματος της ιταλικής ακροδεξιάς, της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι, αλλά πέφτουν στο 29% και το 12% στην περίπτωση αυτών που δηλώνουν ότι συμπαθούν το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact