ΚΟΣΜΟΣ

Σε 10 σημεία, τι σημαίνει η εκλογή του Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ [λίστα]

Με την ανακοίνωση της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση της προεδρίας της ΝΔ, οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να ερμηνεύσουν την σημασία της νίκης του.

Ανάμεσα σε αυτούς και οι ξένοι ανταποκριτές και δημοσιογράφοι που το τελευταίο διάστημα έχουν ασχοληθεί με την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Ένας από αυτούς και ο Ούγκο Ντίξον ο οποίος σε 10 προτάσεις επιχειρεί να εξηγήσει τι σημαίνει η εκλογή Μητσοτάκη για την πολιτική σκηνή της χώρας στην προεδρία της ΝΔ.

  1. Ο Μητσοτάκης έγινε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, όπως λένε οι ειδήσεις από την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα έχει επιτέλους μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Φιλελεύθερος στην εκκίνηση του.
  2. Η νίκη Μητσοτάκη θέτει τον Τσίπρα υπό πίεση. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, Αυγή, υποστήριζε τον Μεϊμαράκη, τον αντίπαλο.
  3. Ο Τσίπρας τώρα δεν θα ρισκάρει γρήγορες εκλογές, καθώς μπορεί να τις χάσει. Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι θα εξαρτηθεί περισσότερο από την άκρα αριστερά.
  4. Το Ποτάμι, το μικρό κεντρώο κόμμα, τώρα μπορεί να αποτύχει -με τους υποστηρικτές και ακόμα και τους βουλευτές να ενώνονται με την ΝΔ του Μητσοτάκη.
  5. Άλλα μικρά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και ο Λεβέντης, μπορεί τώρα να είναι λιγότερο πρόθυμοι να συνεργαστούν με τον Τσίπρα
  6. Ο βασικός κίνδυνος είναι ότι τώρα ο Τσίπρας θεωρεί ότι πρέπει να πολεμήσει πιο σκληρλα τους πιστωτές έτσι ώστε να κρατήσει τους αριστερούς με το μέρος του και να βασιστεί στην μικρή πλειοψηφία του.
  7. Οι πιστωτές μπορεί επίσης να κάνουν ένα σκληρότερο παζάρι με την Ελλάδα καθώς τώρα έχουν μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση στον Τσίπρα. Αν γίνει έτσι, θα μπορούσαμε να δούμε μία σύγκρουση.
  8. Πρόκληση για τον Μητσοτάκη είναι να ενοποιήσει το κόμμα ενώ παράλληλα να μην αμβλύνει το φιλελεύθερο άκρο του -και μετά να στρέψει τα πυρά του κατά του Τσίπρα.
  9. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως ο Μητσοτάκης θα ψηφίσει τώρα στις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις, όπως οι συντάξεις, η φορολόγηση των αγροτών και η δημοσιονομική πολιτική.
  10. Ο Μητσοτάκης μπορεί να θέλει ο Τσίπρας να εφαρμόσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά δεν θέλει να δώσει στην κυβέρνηση τις ψήφους του. Ίσως να απέχει;

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact