ΚΟΣΜΟΣ

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, η Ιβάνκα συζητά την υποδοχή Σύρων στις ΗΠΑ

«Πιστεύω ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση»

Την εκτίμηση ότι το θέμα της υποδοχής των σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ αξίζει να συζητηθεί διατύπωσε την Τετάρτη η Ιβάνκα Τραμπ. Πρόκειτια για μια θέση διαμετρικά αντίθετη με τον πατέρα της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις της και να την επιλύσουμε» τόνισε η Ιβάνκα Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Βερολίνο και προβλήθηκε σήμερα το πρωί στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Αυτό θα σήμαινε ότι η νεαρή επιχειρηματίας και σύμβουλος του Λευκού Οίκου τάσσεται υπέρ της υποδοχής και φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων στο αμερικανικό έδαφος;

«Αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης όμως δεν είναι από μόνο του επαρκές», απάντησε η ίδια.

Η Ιβάνκα Τραμπ δήλωσε στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν διστάζει να επισημαίνει τις διαφωνίες της στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Όταν δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου, εκείνος το γνωρίζει κι εγώ του μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια» είχε πει στις αρχές Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επανειλημμένα υποσχεθεί στο όνομα της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων των ΗΠΑ στους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Συρία για να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

Το αντιμεταναστευτικό διάταγμα που υπέγραψε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους και η ισχύς του οποίου προς το παρόν έχει ανασταλεί, απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ για ένα διάστημα τριών μηνών στους υπηκόους έξι μουσουλμανικών χωρών, μεταξύ αυτών και της Συρίας.

Το αρχικό διάταγμα, που κατόπιν τροποποιήθηκε, προέβλεπε την άνευ χρονικών ορίων απαγόρευση της εισόδου σύρων προσφύγων.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει την ζωή σε 320.000 και πλέον ανθρώπους, ενώ εκατομμύρια πολίτες έχουν εκτοπιστεί. Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια Σύροι –ήτοι σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού– έχουν εγκαταλείψει την χώρα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact