ΚΟΣΜΟΣ

Σε απόσταση αναπνοής από το Κομπάνι οι τζιχαντιστές

Τη συριακή πόλη Κομπάνι (το κουρδικό όνομα της Άιν αλ Άραμπ), την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επισκέφτηκε σήμερα ένας από τους ηγέτες του βασικότερου κουρδικού κόμματος της Τουρκίας και ζήτησε από την Άγκυρα να επέμβει άμεσα για να βοηθήσει τον κυρίως κουρδικό πληθυσμό της πόλης.

«Διασχίσαμε (τα σύνορα) ως το Κομπάνι και συναντήσαμε έναν αξιωματούχο του PYD (το στρατιωτικό παρακλάδι του συριακού κουρδικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση)», δήλωσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Σελαχατίν Ντεμίρτας αφού επέστρεψε στην Τουρκία.

«Οι τρομοκράτες βρίσκονταν δύο χιλιόμετρα μακριά. Η Κομπάνι πολιορκείται από όλες τις πλευρές από μαχητές του ΙΚ», πρόσθεσε ο Ντεμίρτας.

Ο κούρδος πολιτικός επωφελήθηκε της ευκαιρίας αυτής για να ζητήσει από την τουρκική κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον των τζιχαντιστών.

«Η Τουρκία μπορεί να μειώσει την απογοήτευση που προκάλεσε στον λαό της, επεμβαίνοντας», είπε. «Αν όλος ο κόσμος ενώσει τις δυνάμεις του, κανείς δεν μπορεί να νικήσει έναν λαό που μάχεται για έναν νόμιμο σκοπό», υπογράμμισε ο Ντεμίρτας.

Στο μεταξύ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι το ΙΚ έχει προχωρήσει προς την Κομπάνι και πλέον βρίσκεται μόνο 2 ή 3 χιλιόμετρα από την πόλη, παρά τα αεροπορικά πλήγματα που έχει εξαπολύσει στην περιοχή ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.

«Το ΙΚ βρίσκεται πλέον 2 ή 3 χιλιόμετρα από την Κομπάνι, μόνο μια κοιλάδα χωρίζει τους τζιχαντιστές από την πόλη», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Χθες οι τζιχαντιστές ήταν 5 χιλιόμετρα από την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

«Ο αμερικανοαραβικός συνασπισμός διεξήγαγε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη δύο πλήγματα εναντίον θέσεων του ΙΚ, ένα στα ανατολικά και ένα στα δυτικά της Κομπάνι, όχι μακριά από την πόλη», είχε επισημάνει νωρίτερα ο ίδιος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact