ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διεθνές συνέδριο στο Κόμο ο Αλέξης Τσίπρας


Ψάχνει συμμάχους κατά της Μέρκελ

Στα παλιά λημέρια του… Τζορτζ Κλούνεϊ, το πασίγνωστο θέρετρο της βόρειας Ιταλίας Κόμο μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το ίδρυμα «Ambrosetti-The European House» στο πολυτελές ξενοδοχείο «Villa d’ Este».

Ο κ. Τσίπρας θα απουσιάσει για χάρη αυτού του συνεδρίου από τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη ΔΕΘ, αλλά θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί με ισχυρές πολιτικές και όχι μόνο, προσωπικότητες της Ευρώπης, οικοδομώντας το ηγετικό του προφίλ, ενισχύοντας τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό και ανιχνεύοντας πιθανές συμμαχίες κατά της πολιτικής της Άνγκελας Μέρκελ, η οποία δέχεται από πολλές πλευρές κριτική για τη συνταγή της λιτότητας που επιβάλλει στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο πάνελ με θέμα τους «Συσχετισμούς Δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη», όπου θα μετάσχει και ο πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Το συνέδριο με τίτλο «Intelligence on the World, Europe and Italy» θα διαρκέσει τρεις μέρες, ξεκινά από σήμερα με ομιλίες διανοουμένων από όλο τον κόσμο, ενώ το Σάββατο, μαζί με τον κ. Τσίπρα θα μιλήσουν κυρίως επιφανείς ευρωπαίοι πολιτικοί. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην κοινοτικός επίτροπος για την οικονομία Χοακίν Αλμούνια, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ αλλά και ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Θα μιλήσουν ακόμη ισχυροί παράγοντες όπως ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ και ο Γερμανός Γεργκ Άσμουσεν που θα μιλήσει για την Εργασία και την Απασχόληση.

Η παρουσία του κ. Τσίπρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εξακολουθεί να αποτελεί ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στην Ευρώπη σε αριστερή λύση απέναντι στην κρίση και οι πολλοί ευρωπαίοι τον θεωρούν ως πιθανό αυριανό πρωθυπουργό.

Από καιρό βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καθησυχάσει ή και διασκεδάσει τους φόβους των ευρωπαίων για το τι μπορεί να φέρει μια κυβέρνηση της αριστεράς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μια «άγνωστη» μεταβλητή στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Από την άλλη πλευρά πάντως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη βλέπει με επιφύλαξη, ου μην και φόβο την παρουσία του κ. Τσίπρα στο Κόμο, καθώς θεωρεί ότι αφενός δεν έχει νόημα η συμμετοχή σε φόρα παράγοντες που ευθύνονται για την κρίση και αφετέρου ότι μπορεί ο πρόεδρος να διατυπώσει και πάλι συμβιβαστικές θέσεις και να δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν πάει σε συγκρούσεις με το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Πολύ περισσότερο που η συμμετοχή στο συνέδριο του Κόμο σημαίνει και την απουσία του από τις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ!
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact