ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στα Σκόπια

Συναγερμός έχει σημάνει στα βόρεια σύνορα λόγω της κρίσης στα Σκόπια.

Η Αθήνα δεν παύει να παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις τελευταίες μέρες το κλίμα αποσταθεροποίησης που δημιουργείται στα Σκόπια.

Μέρα με τη μέρα η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται ολοένα και περισσότερο, με τους οπαδούς του κόμματος VMRO DPMNE, του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, να διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων και να απειλούν ότι θα αποκλείσουν το Κοινοβούλιο, με σκοπό να μην επιτρέψουν την είσοδο βουλευτών των άλλων κομμάτων.

Προς το παρόν ο βασικός αντίπαλος του Γκρούεφσκι, ο Ζόραν Ζάεφ, δεν βγάζει τους οπαδούς του στους δρόμους φοβούμενος ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Τα Σκόπια εμφανίζονται διχασμένα και δεν διαφαίνεται διέξοδος, καθώς και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους. Οι παρεμβάσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ δεν απέφεραν λύση, ενώ η Μόσχα κατηγόρησε ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και την Αλβανία, για παρέμβαση στα εσωτερικά της ΠΓΔΜ.

Μπροστά σ’ αυτήν τη νέα εστία αποσταθεροποίησης που δημιουργείται στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας, τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και Προστασίας του Πολίτη καλούνται άμεσα να λάβουν τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα με ενίσχυση της μεθορίου μεταξύ Φλώρινας και Καστοριάς.

Συγκεκριμένα:

Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, που πριν από μερικούς μήνες πραγματοποίησε άσκηση στην περιοχή, καλείται να είναι έτοιμη ώστε από τη στιγμή της κλήσης και εντός δύο ωρών να μπορούν να μετακινηθούν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και εντός έξι ωρών τα τεθωρακισμένα.

Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις και οι Τελωνειακές Αρχές να εντείνουν τους ελέγχους στα «περάσματα» κατά μήκος της μεθορίου.

Οι κεντρικές Υπηρεσίες Πληροφοριών καθώς και τα περιφερειακά και τοπικά δίκτυα αυτών να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή ώστε η χώρα να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη και ακραίες καταστάσεις στα βόρεια σύνορά της.

Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες μέρες θα αναζητηθεί η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας με όλες τις Μυστικές Υπηρεσίες των συμμαχικών χωρών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact