ΕΛΛΑΔΑ

Σε φυλάκιση για χρέη καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Express Service


Ο Γιάννης Ραπτόπουλος συνελήφθη για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών -που είναι εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως- καταδικάστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος, ο οποίος συνελήφθη για πολλοστή φορά για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε, τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών κινήτρων». Αυτήν την φορά, ο Γιάννης Ραπτόπουλος συνελήφθη για χρέος ύψους 6,2 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές αυτές αφορούν κατά περίπτωση το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2015.

Ο δικηγόρος του έκανε λόγο για δύο δικαστικές αποφάσεις που έχει ο εντολέας στα «χέρια» του, σύμφωνα με τις οποίες έχει λαμβάνειν μεγάλα χρηματικά ποσά, που εφόσον εισπράξει θα εκκαθαρίσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δεδουλευμένα εργαζομένων κ.ά.

Όπως επισήμανε ο δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος, η πρώτη αφορά το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που επιδίκασε στην Express Service ποσό της τάξης των 27,5 εκατ. ευρώ ως επιστροφή για ΦΠΑ που η εταιρεία κατέβαλλε κατά το παρελθόν. Το Δημόσιο δεν αναγνωρίζει την απόφαση και ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα ελληνικά δικαστήρια.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την πολυετή δικαστική διαμάχη με την «Εθνική Ασφαλιστική». Όπως ανέφερε ο κ. Ζήνδρος, το Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε στην εταιρεία του Γιάννη Ραπτόπουλου ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ για περισσότερες από 730 χιλιάδες περιπτώσεις παραβίασης αθέμιτου ανταγωνισμού στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. Ήδη, η «Εθνική Ασφαλιστική» έχει προσφύγει στο Εφετείο κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στις δύο παραπάνω αποφάσεις στάθηκε κατά την απολογία του και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος -επιπλέον- τόνισε ότι η εταιρεία έχει ζημιές ύψους 35 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει -με πολλές δυσκολίες- ανοιχτή την επιχείρηση, που απασχολεί πάνω από 1.500 εργαζόμενους.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact