ΕΛΛΑΔΑ

Σε φυλάκιση για χρέη καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Express Service


Ο Γιάννης Ραπτόπουλος συνελήφθη για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών -που είναι εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως- καταδικάστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος, ο οποίος συνελήφθη για πολλοστή φορά για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκε, τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών κινήτρων». Αυτήν την φορά, ο Γιάννης Ραπτόπουλος συνελήφθη για χρέος ύψους 6,2 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές αυτές αφορούν κατά περίπτωση το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2015.

Ο δικηγόρος του έκανε λόγο για δύο δικαστικές αποφάσεις που έχει ο εντολέας στα «χέρια» του, σύμφωνα με τις οποίες έχει λαμβάνειν μεγάλα χρηματικά ποσά, που εφόσον εισπράξει θα εκκαθαρίσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δεδουλευμένα εργαζομένων κ.ά.

Όπως επισήμανε ο δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος, η πρώτη αφορά το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που επιδίκασε στην Express Service ποσό της τάξης των 27,5 εκατ. ευρώ ως επιστροφή για ΦΠΑ που η εταιρεία κατέβαλλε κατά το παρελθόν. Το Δημόσιο δεν αναγνωρίζει την απόφαση και ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα ελληνικά δικαστήρια.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την πολυετή δικαστική διαμάχη με την «Εθνική Ασφαλιστική». Όπως ανέφερε ο κ. Ζήνδρος, το Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε στην εταιρεία του Γιάννη Ραπτόπουλου ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ για περισσότερες από 730 χιλιάδες περιπτώσεις παραβίασης αθέμιτου ανταγωνισμού στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. Ήδη, η «Εθνική Ασφαλιστική» έχει προσφύγει στο Εφετείο κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στις δύο παραπάνω αποφάσεις στάθηκε κατά την απολογία του και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος -επιπλέον- τόνισε ότι η εταιρεία έχει ζημιές ύψους 35 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να διατηρήσει -με πολλές δυσκολίες- ανοιχτή την επιχείρηση, που απασχολεί πάνω από 1.500 εργαζόμενους.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact