ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποιες περιοχές της Αττικής νοικιάζονται σπίτια 70 τμ με 550 ευρώ

Σπάνιο γεγονός αποτελεί πλέον η εύρεση κατοικίας, κατάλληλης για οικογένεια, με μηνιαίο μίσθωμα έως 550 ευρώ, στο σύνολο σχεδόν του Νομού Αττικής. H ζήτηση αφορά κυρίως σε διαμερίσματα από 70 τμ και ανω, με δύο τουλάχιστον υπνοδωμάτια, υψηλότερα του πρώτου ορόφου.

«Όταν κάποιο ακίνητο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κυρίως όταν πρόκειται για ακίνητο μετά το 1995 δημοσιεύεται σε portal αγγελιών, η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Μέσα στα πρώτα 5- 10 λεπτά της δημοσίευσης, τα τηλέφωνα που δεχόμαστε είναι πραγματικά εκατοντάδες» δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Πλέον, όπως εξηγεί, είναι λίγες οι περιοχές στο Νομό Αττικής που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και έχουν κατασκευαστεί μετά την περίοδο 1990-1995. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται προς μίσθωση είναι ακίνητα μεγαλύτερης ηλικίας, προσθέτει.

Στο κέντρο της Αθήνας, οι περιοχές που διαθέτουν ακίνητα προς μίσθωση έναντι 550 ευρώ το μήνα και αφορούν σε διαμερίσματα από 70 τμ και άνω, με τουλάχιστον δύο υπνοδωμάτια, είναι κυρίως μη «δημοφιλείς», όπως τα Πατήσια, η Πλατεία Βικτωρίας, η Πλατεία Αττικής, το Πεδίον του Άρεως, Κολοκυνθού, Μεταξουργείο και Κολωνός.

Τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα είναι κατοικίες με έτος κατασκευής από το 1965 έως το 1980, ενώ διαθέτουν επιφάνεια μεγαλύτερη σε σχέση με τα υπόλοιπα προάστια του Νομού Αττικής. Παράλληλα, σε μεγάλο ποσοστό, τα διαμερίσματα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Τα μερικώς ανακαινισμένα αφορούν σε ανακαίνιση του μπάνιου ή και της κουζίνας, ενώ ως πλήρως ανακαινισμένα χαρακτηρίζονται τα ακίνητα στα οποία έχει ανακαινιστεί η κουζίνα και το μπάνιο, διαθέτουν πόρτα ασφαλείας και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αλλαχθεί τα κουφώματα στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Με μηνιαίο μίσθωμα έως 550 ευρώ διατίθεται το 40,6% των εγγεγραμμένων ακινήτων σε portal αγγελιών, ενώ το 59,3% διατίθεται σε ποσά υψηλότερα.

Στα Κεντρικά και Δυτικά Προάστια, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν έτος κατασκευής από το 1980 και επομένως πρόκειται για νεότερα ηλικιακά ακίνητα σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, η επιφάνεια των διαθέσιμων ακινήτων κρίνεται ικανοποιητική, με το μέσο όρο να κυμαίνεται από 80τμ έως 90τμ, ενώ διαθέτουν τουλάχιστον δύο υπνοδωμάτια. Σε μεγάλο ποσοστό τα διαμερίσματα που διατίθενται προς ενοικίαση είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Με μηνιαίο μίσθωμα έως 550 ευρώ διατίθεται το 51,25% των εγγεγραμμένων ακινήτων σε portal αγγελιών, ενώ το 48,75% διατίθεται σε ποσά υψηλότερα.

Στα Κεντρικά και Νότια Προάστια, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα αφορούν σε κατοικίες με έτος κατασκευής από το 1970 έως το 1980, ενώ το 54,8% των διαμερισμάτων που διατίθενται για ενοικίαση είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Μόλις το 24,5% των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων διατίθεται με μηνιαίο μίσθωμα 550 ευρώ, ενώ το 75,4% των ακινήτων που διατίθενται έχουν ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα άνω των 550 ευρώ.

Σε περιοχές όπως Γλυφάδα, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βούλα δεν διατίθενται ακίνητα με 2 υπνοδωμάτια, από 70 τμ, άνω του 1ου ορόφου, με μίσθωμα έως 550 ευρώ. Στον αντίποδα, οι περιοχές που διατίθενται ακίνητα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά έως 550 ευρώ είναι κυρίως περιοχές όπως Καλλιθέα, Ιλίσια, Ζωγράφου. Ελάχιστα ακίνητα υπάρχουν, παράλληλα, σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Άγιο Δημήτριο και Δάφνη.

Στα Κεντρικά και Βόρεια Προάστια, τα διαθέσιμα ακίνητα προς μίσθωση με δύο υπνοδωμάτια, από 70 τμ, άνω του 1ου ορόφου έως 550 ευρώ, είναι κυρίως κατασκευής 1970-1975 με μερική ή/και καμία ανακαίνιση. Το ποσοστό των συγκεκριμένων ακινήτων δεν ξεπερνά το 3,6%, καθώς το 96,4% των διαθέσιμων ακινήτων με ομοειδή χαρακτηριστικά διατίθεται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα υψηλότερο των 550 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες απο Ελληνοαμερικανό για φάρμακο – κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος είναι πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής…

Aρμένισα τηλεπαρουσιάστρια ξεσπά σε λυγμούς όταν λέει ένα ένα τα ονόματα των νεκρών

Είναι πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που…

Δείτε: Αρμενικά πυρά «θερίζουν» Αζέρους Τούρκους στρατιώτες

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων Τούρκων…

Το Ιράν κατέρριψε αζέρικο αεροσκάφος

Πριν από λίγα λεπτά η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε…

Η Αρμενία απειλεί να απαντήσει με πυραύλους Iskander σε Τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί…

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που…

Αντέχει η ελληνική οικονομία δεύτερο lockdown;

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις για…

Μήνυμα στρατιωτικής πυγμής από Ελλάδα – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς Τουρκία

Του Κώστα Σαρικά Ακριβώς ένα μήνα βρίσκονται στην…
contact