ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το πριν και το μετά της τραγωδίας

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την κλίμακα της καταστροφής του σεισμού στην Τουρκία. Σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ολόκληρα κτήρια έχουν μετατραπεί σε ερείπια, ενώ πρόχειρα στρατόπεδα έχουν δημιουργηθεί από τα συνεργεία διάσωσης.

Χιλιάδες άνθρωποι σε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας σκοτώθηκαν στον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της Δευτέρας και στους διάφορους μετασεισμούς που ακολούθησαν. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι έμειναν τραυματίες και χωρίς καταφύγιο, μέσα σε συνθήκες ψύχους. Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια στην Τουρκία, αλλά πιστεύεται ότι χιλιάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν από τη Maxar Technologies δίνουν μια ιδέα για το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης μέσα στις επόμενες ημέρες και ώρες. Δείχνουν με ζωηρές λεπτομέρειες το εύρος της καταστροφής που έχει πλήξει πόλεις και χωριά σε όλη την πληγείσα περιοχή.

Στην πόλη Nurdağı, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ, οι στέγες πολλών κτηρίων έχουν πέσει εντελώς. Άλλες κατασκευές έχουν καταρρεύσει όλες μαζί, καταπλακώνοντας ανθρώπους.

Οι εικόνες δείχνουν επίσης σκηνές έκτακτης ανάγκης και οχήματα να συνωστίζονται σε μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Nurdağı τις ώρες μετά τον σεισμό. Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας είπε ότι έχει λάβει αναφορές για 11.342 καταρρεύσεις κτιρίων, εκ των οποίων τα 5.775 έχουν επιβεβαιωθεί. Στο Nurdağı, μια σειρά από ψηλότερες κατασκευές κατέρρευσαν όταν χτύπησε ο σεισμός.

Σε μερικές από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές, οι δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι από οχήματα έκτακτης ανάγκης. Το İslahiye βρίσκεται ακριβώς νότια του Nurdağı, επίσης κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Η παρακάτω εικόνα δείχνει ότι ορισμένες στέγες έχουν γλιστρήσει εντελώς από τα κτίρια.

Στο İslahiye, ένας μεγάλος αριθμός κτιρίων έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το φυσικό αέριο έχει κοπεί σε μεγάλο μέρος της περιοχής για να αποφευχθούν εκρήξεις, έτσι πολλοί παραμένουν χωρίς θέρμανση. Eργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης περιμένουν επιπλέον συνεργεία διάσωσης για να φτάσουν και να βοηθήσουν στο έργο της εύρεσης αγαπημένων προσώπων που παραμένουν θαμμένα στα ερείπια

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact