ΚΥΠΡΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Ανατριχίλα προκαλούν οι νεκροτομές, με στραγγαλισμό πέθαναν δύο από τα θύματα

Φτάνεο αύριο στην Κύπρο ηχοεντοπιστική συσκευή Sonar από το εξωτερικό

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση του 35χρονου ιλάρχου στην Κρήτη, ο οποίος φαίνεται πως αναγκάστηκε να μιλήσει για τα επτά θύματά του, όταν συνειδητοποίησε πως η Αστυνομία είχε στοιχεία που τον συνέδεαν με αυτά.

«Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα» φέρεται να είπε με κυνισμό που σοκάρει.

Την ίδια ώρα, όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης», σήμερα αναμένονται εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα, καθώς, εκτός από τα αποτελέσματα των νεκροτομών, που προκαλούν αποτροπιασμό, η υπόθεση προκαλεί τριγμούς και στο πολιτικό σκηνικό.

Οι νέες νεκροτομές που διενεργήθηκαν προχθές και χθες μέχρι αργά το βράδυ, από ομάδα ιατροδικαστών και ανθρωπολόγων και από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο, κατέδειξαν πως τα δύο θύματα του serial killer δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό, αλλά ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δράστης ενδεχομένως αιφνιδίασε τα θύματα βρισκόμενος πίσω από τη πλάτη τους. Για την 38χρονη Marry Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου, «στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα». Για τις άλλες δύο, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και την 30χρονη Asmita Kahda Anu από το Νεπάλ, που εντοπίστηκε στο πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Για τη  γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που είχε δημοσιεύσει ο «Π», ότι πρόκειται για τη 36χρονη Livia – Florentina Bunea από τη Ρουμανία, που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 μαζί με την 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα αυτισμού. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, τα στοιχεία του σωματότυπου της, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τη Livia. Ωστόσο η επίσημη επιβεβαίωση θα γίνει με DNA αφού δεν μπορεί να γίνει φυσική αναγνώριση. Αν βρεθεί η σορός της 8χρονης κόρης της στη Κόκκινη Λίμνη τότε θα γίνει σύγκριση γενετικού υλικού, διαφορετικά αυτό θα γίνει με δείγμα από τους συγγενείς της στη Ρουμανία.

Οι χθεσινές έρευνες στη Κόκκινη Λίμνη, οδήγησαν στον εντοπισμό ενός αντικειμένου που κατά πάσα πιθανότητα είναι πλάκα τσιμέντου. Ο χώρος που βρέθηκε το αντικείμενο σημάνθηκε και σήμερα θα γίνει έρευνα πέριξ αυτού, με στόχο να βρεθεί μία ακόμα βαλίτσα εξ αυτών που είχε πετάξει ο 35χρονος μετά τις δολοφονίες. Στη πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από τη Κόκκινη Λίμνη είχε βρεθεί μαζί με το πτώμα και μια πλάκα τσιμέντου, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί για να μείνει η βαλίτσα στον βυθό. Στη Κοκκινη Λίμνη αναζητούνται ακόμα δύο βαλίτσες με τις σορούς της 8χρονης Elena Natalia Bunea και της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Η πλάκα με το τσιμέντο θα ανασυρθεί, και θα συνεχιστούν όλες οι απαραίτητες έρευνες με ρομποτική κάμερα και δύτη.

Το έργο της έρευνας το δυσκολεύει η χαμηλή ορατότητα του νερού, λόγω τόσο του χρώματος του αλλά και λόγω της λάσπης η οποία αναμιγνύεται με το νερό κατά την διάρκεια της επιχείρησης.

Τόσο στη Κόκκινη Λίμνη όσο και στη Λίμνη Μεμί, η Πυροσβεστική έχει χωρίσει τον χώρο σε τεμάχια, ώστε να εξετάζεται σε κάθε λεπτομέρεια κάθε κομμάτι του βυθού.

Στη λίμνη Μεμί δεν έχει βρεθεί παρά τις πολυήμερες έρευνας κανένα ίχνος της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc, κόρης της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Οι έρευνες μέχρι σήμερα γίνονται με ρομποτική κάμερα και δύτες, ενώ από το Σάββατο θα χρησιμοποιηθεί ηχοεντοπιστική συσκευή Sonar που αναμένεται να φθάσει στη Κύπρο από το εξωτερικό αύριο. Οι έρευνες θα συνεχιστούν σε όλα τα σημεία με κάθε διαθέσιμο μέσο μέχρι να βρεθούν τα πτώματα, ή να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα να βρίσκονται στους χώρους που υπέδειξε ο 35χρονος ίλαρχος.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Scotland Yard η οποία βρίσκεται στη Κύπρο, παρέχει βοήθεια στους Κύπριους ανακριτές σε κάθε επίπεδο, αφού πρώτα έτυχε ενημέρωσης για όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί. Οι Βρετανοί επισκέφθηκαν διάφορους χώρους που σχετίζονται με την δράση του 35χρονου αξιωματικού, διάβασαν λεπτομερώς τις καταθέσεις του και έλαβαν γνώση των στοιχείων που δόθηκαν με καταθέσεις, αλλά και όσων προέκυψαν μέσα από την έρευνα του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας της Κύπρου.

Έχοντας πλήρη εικόνα της υπόθεσης έδωσαν κατεύθυνση για το πως θα πρέπει να συνεχιστεί η ανάκριση του «Ορέστη», ώστε να αξιοποιηθούν αντιφάσεις, κενά, και παραλείψεις που εντοπίστηκαν στα όσα έχει πει μέχρι σήμερα.

Επίσης ενδεχομένως και σήμερα να είναι έτοιμο ένα ψυχολογικό προφίλ του, το οποίο δίνει εικόνα της προσωπικότητας του, ώστε να μπορέσει να εξηγηθεί η εγκληματική του δράση, με επίκεντρο την προσπάθεια απάντησης του ερωτήματος, για το αν έχει διαπράξει και άλλα εγκλήματα και αν τα πρώτα θύματα του ήταν αυτά που δολοφόνησε, κατά την ομολογία του, το 2016.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πιθανότατα, να μην έχει πει όλη την αλήθεια και να ομολόγησε τους επτά φόνους για να χαλαρώσει την ανάκριση, δίνοντας κάποια στοιχεία που θα δημιουργούσαν στους ανακριτές την εντύπωση ότι είναι ειλικρινής. Επιφυλάξεις υπάρχουν και για το αν οι φόνοι έγιναν, με τον τρόπο και τα κίνητρα που ο ίδιος ισχυρίστηκε. Γρίφος που θα πρέπει να λυθεί είναι και η δολοφονία δύο παιδιών.

Προς παραίτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης

Οι αποκαλύψεις γύρω από τον τρόπο που η αστυνομία είχε χειριστεί τις υποθέσεις των εξαφανίσεων αλλοδαπών γυναικών, τα τελευταία χρόνια, οδηγούν και σε πολιτικές αναταράξεις, καθώς σήμερα αναμένεται να υποβάλλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνάς Νικολάου. Ο κ. Νικολάου προανήγγειλε την υποβολή παραίτησης με χθεσινή γραπτή δήλωση, σημειώνοντας πως ο ίδιος και το υπουργείο δεν φέρουν ευθύνη για τον τρόπο που η αστυνομία χειρίστηκε τις καταγγελίες για εξαφανίσεις, αλλά αισθάνεται πως θίγεται ως πολιτικός προϊστάμενος. Επισημαίνει πως ουδέποτε ενημερώθηκε από την αστυνομία για αυτές τις υποθέσεις μέχρι στην ημέρα που βρέθηκαν νεκρές οι γυναίκες και τα παιδιά, που είχαν εξαφανιστεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact