ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: «Παραφύλαγε» για πιθανά θύματα σε εμπορικά κέντρα

Τι αφηγείται νεαρή γυναίκα η οποία τον συνάντησε στη Λευκωσία λίγο πριν τη σύλληψή του

Ακόμα και λίγο πριν πέσει στα χέρια των αρχών, ο «Ορέστης», ο 35χρονος καθ’ ομολογίαν serial killer της Κύπρου, εξακολουθούσε να παραφυλάει για γυναίκες – πιθανά θύματά του, όπως αφηγείται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες, την οποία προσέγγισε σε εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας.

Η νεαρή γυναίκα τον συνάντησε σε εμπορικό κέντρο στις 11 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν ανακαλυφθεί το άψυχο σώμα της Mary Rose και πριν ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου συλληφθεί.

«Ήταν πολύ καλός, με ρωτούσε “πώς είσαι; από πού είσαι; πόσα χρόνια είσαι στην Κύπρο; θέλεις δουλειά με μερική απασχόληση;”. Και ξαφνικά με συνόδευσε στη στάση του λεωφορείου» αφηγείται η γυναίκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα. «Με ρώτησε πόσα λεφτά βγάζω, του είπα 6 ευρώ την ώρα, μου απάντησε “δεν πειράζει, έχω εγώ πάρα πολλά λεφτά”. Ήθελε να πάω μαζί του, του έλεγα “‘όχι, όχι, δεν θέλω γιατί έχω δουλειά”. Μου πρότεινε να μου δώσει περισσότερα λεφτά, όσα ήθελα, να με πάει στο σούπερ μάρκετ και να μου πάρει ό,τι ήθελα. Αν τον δεις, έδειχνε πολύ καλός, αλλά τα μάτια του δεν έδειχναν καλά, ήταν σαν του διαβόλου».

Ο «Ορέστης» επιχείρησε να «ψαρέψει» αυτή τη γυναίκα στις 11 Απριλίου. Στις 14 εντοπίστηκε το πτώμα της Mary Rose στο Μιτσερό και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της αποτρόπαιας δράσης του. Στις 18 Απριλίου ο 35χρονος καθ’ ομολογίαν serial killer συνελήφθη ως ύποπτος.

Τις τέσσερις τελευταίες ημέρες της ελευθερίας του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιχείρησε να ξεφορτωθεί στοιχεία που θα τον συνέδεαν με τις δολοφονίες. Σχοινιά, μονωτικές ταινίες και καλώδια, τα οποία έκρυβε στο σπίτι του. Όταν ανακαλύφθηκε η πρώτη σορός στο μεταλλείο, τα έκρυψε σε δύο χωράφια έξω από τη Λευκωσία. Τα τεκμήρια αυτά πλέον βρίσκονται στα χέρια των αρχών και εξετάζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντέννα, οι κυπριακές αρχές οδηγήθηκαν σε αυτά αξιοποιώντας πληροφορίες από το gps του κινητού του «Ορέστη», το οποίο έδινε αρκετές φορές σήμα από δύο συγκεκριμένα σημεία έξω από τη Λευκωσία. Ήταν εκεί που, όπως αποδείχθηκε τελικά, ο 35χρονος είχε την κρυψώνα του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact