ΚΥΠΡΟΣ

Serial killer στην Κύπρο – Συνομιλίες με άλλες τέσσερις αγνοούμενες είχε ο «Ορέστης»

-Φρικιαστικά τα όσα αποκάλυψε ο 35χρονος για τη δολοφονία της Marry Rose

-Επειδή ένιωσε ωραία, όπως είπε, αποφάσισε να το ξανακάνει και επιδίωξε γνωριμία με την Arian Palanas Lozano

-Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της εξάχρονης

Εργαζόμενες από τις Φιλιππίνες στην Κύπρο, με κεριά στα χέρια πραγματοποίησαν σιωπηρή εκδήλωση μνήμης για τις οµοεθνείς τους, που βρήκαν τραγικό θάνατο στα χέρια του 35χρονου αξιωµατικού, ο οποίος φέρεται να σκότωνε τα θύµατά του µε τον ίδιο τρόπο.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, τα επιβεβαιωµένα θύµατα ήταν τρία, µε τους αστυνοµικούς, εντούτοις, να είναι σχεδόν σίγουροι ότι ο τελικός απολογισµός θα είναι µεγαλύτερος.

Το καλά κρυµµένο µυστικό του 35χρονου, που είναι πατέρας δύο παιδιών, αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν στις 14 Απριλίου στις όχθες της λίµνης Ξυλιάτου στην περιοχή Μιτσερό ξεβράστηκε ένα πτώµα. Εντοπίστηκε από τουρίστες και η αρχική ταυτοποίηση έγινε από φίλη του θύµατος, που αναγνώρισε τα σκουλαρίκια µιας άτυχης γυναίκας.

Επρόκειτο για την 38χρονη Μέρι Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η οποία ήταν µητέρα της εξάχρονης Σιέρα, την οποία, επίσης, δολοφόνησε ο δράστης. Τις σκότωσε στις 19 Απριλίου 2018 και η εξαφάνισή τους δηλώθηκε στις 4 Μαΐου του ίδιου έτους.

Η απολογία του δολοφόνου

«Κατά τη διάρκεια της ερωτικής µας συνεύρεσης τη στραγγάλισα. Μετά την έδεσα και την πέταξα στο φρεάτιο του µεταλλείου στο Μιτσερό», φέρεται να δήλωσε προς τους δικαστικούς λειτουργούς που τον άκουγαν εµβρόντητοι. Στην ίδια λίµνη έριξε τυλιγµένη σε σεντόνι και την εξάχρονη µαζί µε πέτρες.

Οπως είπε στους αστυνοµικούς, όταν είδε ότι οι πέτρες υποχώρησαν, έσυρε πίσω το πτώµα, στερέωσε καλύτερα τις πέτρες και το ξαναπέταξε στο νερό. Κατά τις έρευνες για τον εντοπισµό της το Σάββατο, οι Αρχές βρήκαν το σώµα µιας δεύτερης γυναίκας που ενδεχοµένως ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο µε καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της πρώην βοηθού αρχηγού της Κυπριακής Αστυνοµίας, Μαριάννας Φραντζή, και ο τρόπος θανάτου του της ήταν ακριβώς ίδιος µε εκείνον της 38χρονης, όπως οµολόγησε ο δράστης.

Άκαρπες οι έρευνες

Οι έρευνες στο φράγµα Ξυλιάτου για τον εντοπισµό του άψυχου σώµατος της εξάχρονης συνεχίστηκαν και την Κυριακή. Στο σηµείο, µάλιστα, µεταφέρθηκε κάτω από αυστηρά µέτρα ασφαλείας και ο 35χρονος serial killer, για να υποδείξει το ακριβές σηµείο όπου πέταξε το πτώµα της, αλλά οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.

Οι κυπριακές Αρχές έχουν βάλει στο µικροσκόπιό τους τα προφίλ που διατηρούσε ο 35χρονος σε διάφορα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρµες γνωριµιών µέσω των οποίων φαίνεται πώς «ψάρευε» τα υποψήφια θύµατά του, χρησιµοποιώντας το ψευδώνυµο «Ορέστης».

Στα ηλεκτρονικά του ίχνη, όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, οι αστυνοµικοί έχουν εντοπίσει συνοµιλίες του θύτη µε άλλες τέσσερις γυναίκες, για τις οποίες οι συγγενείς τους έχουν δηλώσει εξαφάνιση. Την ίδια ώρα ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι στους προσωπικούς του λογαριασµούς στα social media αναρτούσε φωτογραφίες από τις περιοχές όπου πετούσε τα θύµατά του.

Για τον λόγο αυτό σε ορισµένα σηµεία οι έρευνες αναµένεται να ξεκινήσουν µε πλοηγό το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact