ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή στη Γάζα

Ο πόλεμος στη Γάζα πέρασε στο δεύτερο στάδιό του, αυτό της απόλυτης σφαγής.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, 17 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει χτυπήματα σε διάφορες τοποθεσίες εντός του Θύλακα, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο. Συγκεκριμένα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το νοσοκομείο Βαπτιστών Al-Ahli Arabi (Αλ-Αχλί Αραμπί) στο κέντρο της πόλης της Γάζας, νωρίς το βράδυ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Γάζας, από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι.

Πολλοί από τους τραυματίες φαίνεται να είναι γυναίκες και παιδιά, μετέδωσε το Al Jazeera. Το νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

Η στιγμή του βομβαρδισμού

Δείτε live εικόνα από το μέτωπο

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου διαπράχθηκε με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγαζε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί είχαν απευθύνει τελεσίγραφο στο προσωπικό του νοσοκομείου να απομακρυνθεί. Το τελεσίγραφο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε απορριφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό, καθώς δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς των ασθενών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για το χτύπημα

Όσον αφορά την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, το Ισραήλ κάνει λόγο για λάθος της Χαμάς και αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, αρχικά δήλωσε πως «δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες» σχετικά με το χτύπημα και θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση σύντομα. Στη συνέχεια ακολούθησε νέα ανακοίνωση, όπου οι IDF ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί νοσοκομεία, καθώς είναι «ευαίσθητες δομές» και πως το χτύπημα φαίνεται να προήλθε από ρουκέτα της ίδιας της Χαμάς ύστερα από «αποτυχημένη εκτόξευση».

Το βίντεο που επικαλούνται χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα

Μάλιστα ορισμένοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακινούν και βίντεο, το οποίο υποστηρίζουν πως αποδεικνύει αυτόν τον ισχυρισμό.

Ωστόσο, ο γνωστός σχολιαστής και ακτιβιστής Jackson Hinkle υποστηρίζει πως τα βίντεο αυτά έχουν τραβηχθεί από τον Αύγουστο του 2022.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact