ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφαγή στο Ευρωκοινοβούλιο με Τσίπρα και Ισπανό Ευρωβουλευτή

Φανερά εκνευρισμένος, χειρονομώντας και με υψηλούς τόνους απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευρωβουλευτή από την Ισπανία και εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς.

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής στην τοποθέτησή του μετά την πρωτολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα ότι το 2015 οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του κόστισαν στους Έλληνες 100 δισ. ευρώ, ενώ τον κάλεσε να μην επιστρέψει στον λαϊκισμό εν όψει των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.

Απαντώντας με την ομιλία απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε: «Κάποιοι από εσάς, το 2015 φοβηθήκατε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά που διεκδικεί μια καλύτερη Ευρώπη.

Πιστέψατε ότι όποιος αμφισβητεί τη σημερινή Ευρώπη της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας και των κοινωνικών ανισοτήτων, είναι κίνδυνος για το κοινό μας οικοδόμημα. Σήμερα όσοι το πιστέψατε αυτό, οφείλετε να παραδεχτείτε ότι πέσατε έξω» είπε, ενώ αναφερόμενος στις νέες προκλησεις σχολίασε:

«Σήμερα δε βρισκόμαστε αντιμέτωποι μόνο με την εκλογική άνοδο κάποιων ακραίων δυνάμεων της εθνικιστικής και λαϊκιστικής Ακροδεξιάς. Αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με τη διείσδυση της ξενοφοβικής και σοβινιστικής της ατζέντας εντός του δημοκρατικού φάσματος. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία γίνεται ηγεμονικός πολιτικός λόγος σε παραδοσιακές συντηρητικές δυνάμεις και όχι μόνο, διαμορφώνοντας τους συσχετισμούς σε κρίσιμες χώρες. Αυτή η εξέλιξη, απειλεί την Ευρώπη με αποσύνθεση».

Επίσης, υπογράμμισε: «Αν κάποιος απειλεί πραγματικά την Ευρώπη δεν είναι όσοι παλεύουν για να την αλλάξουν, αλλά όσοι παλεύουν για να την καταργήσουν. Όσοι βρίσκονται στον αντίποδα των ουμανιστικών ιδεών της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών.

Όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτό το όραμα, οφείλουμε να παραμερίσουμε τις διαφορές μας μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο» και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να μην αφήσουμε την ευρωπαϊκή ιδέα να συνθλιβεί ανάμεσα στον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό και την εφιαλτική ακροδεξιά. Οφείλουμε να απαντήσουμε αποφασιστικά, ότι ο μόνος δρόμος για τη διάσωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι η αναβάπτισή της με τολμηρές μεταρρυθμίσεις δημοκρατίας, διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Να στηρίξουμε, δηλαδή, την προοπτική μιας καλύτερης Ευρώπης».

Στην ομιλία του περιέλαβε το προσφυγικό και τη μετανάστευση, την κλιματική αλλαγή, την ασφάλεια, τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έσωσαν την Ελλάδα»

Ο κ. Γκονζάλες Πονς είπε ότι η Ελλάδα καταφέρνει να βγει από την κρίση χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών και τη στήριξη της ΕΕ, και πλέον ο κ. Τσίπρας έχει τώρα δύο επιλογές: «Είτε να ακολουθήσει την οδό των μεταρρυθμίσεων, που έχει επιστρέψει την Ελλάδα στο δρόμο της ευημερίας είτε αυτόν του λαϊκισμού».

Ο Ισπανός Ευρωβουλευτής κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποφεύγει να συγχέει ηθελημένα την ΕΕ με τους τεχνοκράτες, καθώς ήταν οι Ευρωπαίοι πολίτες και φορολογούμενοι αυτοί που δάνεισαν τη χώρα.

«Δεν ήταν η Ευρώπη των τραπεζών και των εταιρειών που έσωσαν την Ελλάδα από την άβυσσο, αλλά η Ευρώπη των φορολογουμένων που σηκώνονται κάθε πρωί για να εργαστούν. Ήταν οι Ευρωπαίοι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που βοήθησαν την Ελλάδα».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact