ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρές οδομαχίες στο Κομπάνι

Σφοδρές οδομαχίες μαίνονται στην πολιορκημένη κουρδική πόλη Κομπάνι της Συρίας καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να «πάρουν» στα χέρια τους τις ανατολικές συνοικίες της, χρησιμοποιώντας άρματα και παγιδευμένα αυτοκίνητα, ανέφερε ένας Κούρδος αξιωματούχος.

Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχονται “από σπίτι σε σπίτι” στα ανατολικά της πόλης, είπε ο Μουστάφα Μπάλι, ο επικεφαλής της ημιεπίσημης τοπικής Ένωσης Ελεύθερων Μέσων Ενημέρωσης.

Οι YPG εκκένωσαν την περιοχή και στέλνουν όλους τους άμαχους και τους τοπικούς αξιωματούχους προς τα σύνορα με την Τουρκία, πρόσθεσε ο Μπάλι σημειώνοντας ότι ορισμένοι κάτοικοι επιμένουν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ένας μεταφραστής που εργάζεται για το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, εγκατέλειψαν την πόλη. “Ακούμε τους ήχους των συγκρούσεων στον δρόμο”, πρόσθεσε ο Άλι Μοχάμεντ ενώ κατευθυνόταν και ο ίδιος προς τα σύνορα με την Τουρκία.

Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να καταλάβουν το Κομπάνι εδώ και τρεις εβδομάδες και έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους τις τελευταίες ημέρες παρά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact