ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρές συγκρούσεις του συριακού καθεστώτος με το Ισλαμικό Κράτος

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος σφυροκοπούσαν το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα μια περιοχή στην έρημο υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στα όρια της επαρχίας Σουέιντα, στη νότια Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι βομβαρδισμοί και οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τους τζιχαντιστές του ΙΚ κλιμακώθηκαν το βράδυ και συνεχίζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης αυτής, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Το καθεστώς προελαύνει στα βόρεια και στα βορειοανατολικά όρια της Σουέιντας», που γειτονεύουν με το τμήμα της επαρχίας που καλύπτεται από έρημο, πρόσθεσε.

Η επιχείρηση αυτή θα είναι «η έναρξη της επίθεσης του καθεστώτος για να εκδιωχθεί το από αυτόν τον θύλακα» στην Μπαντίγια (έρημο) στη Σουέιντα, συνέχισε ο Άμπντελ Ραχμάν, σύμφωνα με τον οποίο «συγκεντρώνονται μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις» από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη Δαμασκό για να αναπτυχθούν εκεί.

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Ρωσίας για την απελευθέρωση περίπου τριάντα αμάχων, παραμένουν όμηροι από τον περασμένο μήνα, όταν απήχθησαν από το ΙΚ, κατά τη διάρκεια συντονισμένων τζιχαντιστικών επιθέσεων στην επαρχία Σουέιντα με πάνω από 250 νεκρούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Soueida24 ανέφεραν ότι ένας από τους ομήρους, ένας 19χρονος φοιτητής, αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές. Η εκτέλεσή του έγινε «μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τις δυνάμεις του καθεστώτος», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια αραβοκουρδική συμμαχία που μάχεται εναντίον του ΙΚ και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια ανταλλαγή με τους τζιχαντιστές, για να σωθούν οι ζωές των ομήρων. Η πρωτοβουλία της «δεν υποκαθιστά τη ρωσική μεσολάβηση», διαβεβαίωσε.

Το ΙΚ, το οποίο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ούτε για την εκτέλεση, ούτε για τις απαγωγές, είδε το «χαλιφάτο» του να καταρρέει αντιμέτωπο με πολλαπλές επιθέσεις στη Συρία και δεν ελέγχει πλέον παρά μόλις το 3% της συριακής επικράτειας.

Αλλά παραμένει σε θέση να διαπράττει ακόμη πολυαίμακτες επιθέσεις, όπως έδειξε αυτή στη Σουέιντα, και απαγωγές.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 350.000 ανθρώπους και μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact