ΕΛΛΑΔΑ

«Σφραγίζεται» ο Έβρος…

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, βρέθηκε την Τρίτη η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη σε ολόκληρο τον Έβρο και η αναβάθμιση των συστημάτων επιτήρησης. Προτεραιότητα στην επέκταση του φράχτη θα δοθεί σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση συζητήθηκε συζητήθηκε το πρόβλημα της αυξανόμενης πίεσης για παράνομη είσοδο στην χώρα μας τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας και πραγματοποιήθηκε αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, τόσο από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ανακοίνωση από γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε το πρόβλημα της αυξανόμενης πίεσης για παράνομη είσοδο στην χώρα μας τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας. Αποφασίστηκε η σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης. Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που υποστηρίξει ότι η Τουρκία έσωσε 41.000 μετανάστες που η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν αλλά και την κατάσταση στον Έβρο.

«Όλοι γνωρίζουν ποιος εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό εδώ και πολύ καιρό εκμεταλλευόμενος τη δυστυχία ανθρώπων. Έχουμε γίνε μάρτυρες πολλών τέτοιων περιστατικών και πρόσφατα των 38 μεταναστών που σώθηκαν στον Έβρο», είπε ο κ. Οικονόμου. «Οι ελληνικές αρχές σώζουν ζωές στο Αιγαίο και στον Έβρο και από τη άλλη ακολουθούν αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική υπερασπιζόμενες τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης. Δεν είμαστε πολιτικά αφελείς, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου για Έβρο: «Δεν θα ξαναδούμε Μόρια και Ειδομένη»

εξάλλου, για συντονισμένη προσπάθεια εισόδου στη χώρα από παράτυπους μετανάστες, μίλησε το περασμένο Σάββατο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πριν από δυο 24ωρα 1.500 παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν, να μπουν στη χώρα από τον Εβρο, αλλά εμποδίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγησε πως λειτουργούν οι διακινητές, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε, πως «δεν θα μετατρέψουμε τους Έλληνες αστυνομικούς σε βαρκάρηδες στον Έβρο».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπομπής αποκάλυψε έγγραφο του ΓΕΣ, το οποίο φέρει την υπογραφή του υπαρχηγού, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη νησίδα με τους 38 μετανάστες δεν ανήκει σε ελληνική επικράτεια.

«Να σταματήσουν να πιστεύουν, ότι θα κάνουμε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για όσα ανέφερε κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact