ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με τον «εκλεκτό» του Πολάκη

O παραιτηθείς πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο οποίος υπήρξε ο εκλεκτός του Παύλου Πολάκη, σε έναν οργανισμό που χρησιμοποιήθηκε τελικά από την προηγούμενη κυβέρνηση για όργιο φαυλότητας, με αναθέσεις εκατομμυρίων και χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές!

ο κ. Ρόζενμπεργκ παραιτήθηκε στις 10 Ιουλίου από τη θέση του, υπέγραψε την επομένη, στις 11 Ιουλίου (!!!) επιστολή (έγγραφο 1) αναγνώρισης τιμολογίων (και άρα οφειλών!!!), προς την εταιρία φύλαξης, που χρησιμοποιούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών του, («ΤΡΙΠ- ΛΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ») με σκοπό να δεσμεύσει τον οργανισμό για αμφιλεγόμενες αποφάσεις που είχε λάβει ο ίδιος, αλλά δεν είχε τολμήσει μέχρι τις εκλογές να τις νομιμοποιήσει. Και να βοηθήσει την εταιρία να διεκδικήσει ακόμα και έξτρα αμοιβές (έγγραφο 2).

Προκειμένου δε να εξυπηρετήσει την εταιρία (η οποία είχε απασχολήσει έντονα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις δουλειές ύψους 8 εκατ. ευρώ, που έχει κάνει με το ΚΕΕΛΠΝΟ επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Ρόζενμπεργκ φτάνει στο σημείο να επικαλεστεί την τέως Υπεύθυνη του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Αικατερίνη Πολύζου, παρότι η συγκεκριμένη υπηρεσιακή παράγοντας είχε καταγγείλει ως παράνομες τις υπέρογκες αμοιβές της εν λόγω εταιρείας ήδη από το 2017, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη διοίκηση του Κέντρου και να απολυθεί! Οι καταγγελίες της είχαν φτάσει ως και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, χωρίς όμως να εξεταστούν ποτέ σε βάθος!!!. Εξαιτίας της διαφωνίας της με τις πληρωμές στη συγκεκριμένη εταιρία φύλαξης ο κ. Ρόζενμπεργκ είχε ζητήσει εγγράφως από την κυρία Πολύζου να αλλάξει την εισήγησή της (έγγραφο 3) και όταν εκείνη αρνήθηκε, συγκλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο για να κάνει την αλλαγή που εξυπηρετούσε την εταιρία (έγγραφο 4).

Λίγο καιρό μετά τις καταγγελίες της, η κυρία Πολύζου απολύθηκε για δήθεν λόγους «δημοσίου συμφέροντος» χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε έστω πρώτου βαθμού καταδικαστική απόφαση για το πρόσωπό της και Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης ανέλαβε με πρόταση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ ο υπάλληλος Γιώργος Αναστόπουλος, που συνέταξε και την απίθανη επιστολή, την οποία έστειλε ο παραιτηθείς πρόεδρος μία μέρα αφόρου έφυγε από την προεδρία!

Να σημειωθεί ότι η κυρία Πολύζου με επιστολές προς την ηγεσία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είχε καταγγείλει την αμοιβή της εταιρείας φύλαξης ως παράνομη και ζητούσε συνεχώς και εναγωνίως διαγωνισμό και επιλογή νόμιμου αναδόχου. Ενδεικτική η επιστολή της 1η Ιουνίου 2018 (έγγραφο 5).

Η αμαρτωλή εταιρεία «ΤΡΙΠ-ΛΕΣ» ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ ΕΠΕ» αποτέλεσε κεντρικό θέμα της Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία όπου είχαν λάβει δημοσιότητα οι καταγγελίες που είχαν γίνει πέρα από την κυρία Πολύζου και από το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την παράνομη αμοιβή της με το απίστευτο ποσό των 8 εκατομμύριων Ευρώ.

Η ΝΔ, ως αντιπολίτευση τότε, ζητούσε εντόνως καθ’ όλη την διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής την διερεύνησή της παράνομης αμοιβής της εταιρείας, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την τότε κυβέρνηση. Μάλιστα η ΝΔ στις 19 Ιουνίου 2018, και σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατήγγειλε για το θέμα της αμαρτωλής εταιρείας φύλαξης και την Μαρία Παπασπύρου Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για πλήρη θεσμική εκτροπή αφού η ενασχόληση της με τα καταγγελλόμενα δεν είχε όπως θα περίμενε κανείς ποτέ να κάνει με την τήρηση της νομιμότητας και την προάσπιση της οιονεί «δημόσιας περιουσίας» του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αλλά αντίθετα ουδέν έπραξε για να ελέγξει τις καταγγελίες ειμή μόνο προκάλεσε με επιστολή της την πειθαρχική καταδίωξη του δικαστή ο οποίος σε ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλλε το Σωματείο Εργαζομένων τήρησε τη νομιμότητα, προάσπισε τα συμφέροντα εργαζομένων και ασθενών στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και εξέδωσε απόφαση άμεση απομάκρυνσης της επίμαχης εταιρείας για λόγους δημοσίου συμφέροντος!

Η συγκριμένη εταιρεία καταγγέλθηκε ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις διαπλοκής και με τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη, ο οποίος άλλωστε γνωρίζοντας το παράνομο της υπέρογκης αμοιβής της προσπάθησε ο ίδιος να την νομιμοποιήσει με τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» στις 24 Ιουλίου 2017, τροπολογία η οποία εν τέλει απεσύρθη λόγω της έντονης αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Σημειωτέον ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και ο Πρόεδρος Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ έχει καταγγελθεί και ήδη ελέγχεται (σε πολλές ανοικτές υποθέσεις μέλη του ΔΣ έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης σοβαρών αδικημάτων) πέραν από την ανωτέρω αμαρτωλή εταιρεία φύλαξης για πλειάδα αδικημάτων, όπως παράνομες προσλήψεις ημετέρων με μισθοδοσία εκατομμυρίων Ευρώ, απόκρυψη στοιχείων, άσκηση βίας ενώ ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ έχει ήδη πρωτόδικη καταδίκη για αδίκημα που τέλεσε στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων ως Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.!!!.

Δείτε όλα τα έγγραφα:

Επιστολή αναγνώρισης τιμολογίων

Παραίτηση Ρόζενμπεργκ

Αίτηση Ρόζενμπεργκ για αλλαγή εισήγησης Πολύζου

Απόφαση Δ.Σ.

Καταγγελία Πολύζου

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικο δώρο σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

«Εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε…

Η στιγμή που πολεμικό αεροσκάφος περνά ξυστά ανάμεσα σε ουρανοξύστες

Αποσβολωμένοι έμειναν οι κάτοικοι της πόλης Brisbane στην…

Ο πιο καλοντυμένος και καλοπερασμένος κομμουνιστής της Ευρώπης!

Θαυμάστε τον με μια ματιά! Ποιος ξέρει καλύτερα…

Προφυλακίστηκε η «Ατζελίνα Τζολί» του Ιράν

H γνωστή στα site κοινωνικής δικτύωσης ως «Ατζελίνα…

«Έβαλα το χέρι της μπροστά μου…» Σοκάρει η απολογία του παιδόφιλου καθηγητή μουσικής

Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η απολογία του 60χρονου καθηγητή…

Κ. Φίλης: Τι σημαίνει για την Ελλάδα μια τουρκική εισβολή στη Συρία

Ο Κώστας Φίλης, αναφέρθηκε και ανέλυσε, τις σημαντικές…

Τα υποψήφια στρατόπεδα που θα φιλοξενήσουν μετανάστες

«Υποψήφιο» για να δεχθεί μετανάστες εμφανίζεται και το…

Φαρμακερά πρόστιμα για τους παραβάτες καπνιστές

Για κάθε παράβαση της ρύθμισης προβλέπεται επιβολή προστίμου…
contact