ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στη Βουλγαρία: Ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας διακινούσε μετανάστες!

Σκάνδαλο ξέσπασε στη Βουλγαρία, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας της Βουλγαρίας Αντόνιο Ανγκέλοφ και ο αναπληρωτής του διακινούσαν… μετανάστες.

Αμφότεροι ααπομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους, εξαναγκαζόμενοι σε παραίτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης ο Γκρίγκορ Τοσκόφ, ιδιοκτήτης μιας μεταφορικής στο Χάσκοβο, στη νότια Βουλγαρία, που αποτελούσε το αντικείμενο έρευνας για την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κέρδισε παραδόξως την περασμένη εβδομάδα διαγωνισμό της μεθοριακής αστυνομίας για την μεταφορά παράνομων μεταναστών που κρατούνται από τις αρχές σε καταυλισμούς.

«Αφού δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια τέτοια υπόθεση, οφείλουν να εγκαταλείψουν τη θέση τους», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ απευθυνόμενος σε αξιωματούχους της μεθοριακής αστυνομίας.

Ο Ανγκέλοφ και ο αναπληρωτής του Γιότκο Αντρέεφ, ο οποίος ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους, ανακοίνωσε στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι διάδοχοί τους θα διοριστούν πριν από το τέλος της ημέρας, διευκρίνισε παράλληλα ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχία την Παρασκευή για το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να κατακλυστεί από μετανάστες στην περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνήφθη τον Μάρτιο για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ανταποκρινόμενη σε ένα αίτημα της Βουλγαρίας, η Frontex θα αποστείλει τις προσεχείς εβδομάδες στην χώρα περισσότερους από διακόσιους άνδρες και εξοπλισμό σε υποστήριξη της μεθοριακής αστυνομίας της, είχε δηλώσει παράλληλα την Παρασκευή ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εφημερίδα 24 Tchassa.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact