ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το νέο μνημόνιο

Συνεδριάζει αύριο το άτυπο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος

Η κυβέρνηση «θριαμβολογεί» για τη σύναψη του 3ου μνημονίου ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην Real News στις 29/03/2015 έλεγε ότι δεν συζητάει 3ο μνημόνιο και ότι καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ονειρεύονται την επιστροφή στο μνημόνιο «αλλά θα συνεχίσουμε να τις απογοητεύουμε», επισημαίνεται σε ενημέρωση από την Νέα Δημοκρατία.

«Και σήμερα “απογοητεύτηκε” η ίδια, αφού κατέρρευσαν και αυτοί οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικά η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι προεκλογικά και μετεκλογικά καλλιέργησαν τους εξής «μύθους και ψευδαισθήσεις»:

– Υποστήριξαν ότι θα ακύρωναν τα προηγούμενα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και σήμερα προτείνουν νέο μνημόνιο το οποίο η ΝΔ χαρακτηρίζει ως το πιο επώδυνο από τα τρία.

– Υποστήριζαν ότι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, χαρίζονται χρήματα στους τραπεζίτες και σήμερα αντιλαμβάνονται ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η συστημική ευστάθεια των τραπεζών.

– Υποστήριζαν ότι το χρέος είναι επονείδιστο και πρέπει να «κουρευτεί» και σήμερα υπογράφουν τη δέσμευση ότι η χώρα θα αποπληρώνει πλήρως και έγκαιρα τις δανειακές της υποχρεώσεις και δεσμεύεται ότι δεν θα γίνει «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χρέους.

– Υποστήριζαν ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πλήρες και κοστολογημένο με παροχές ύψους 11 δισ. ευρώ και τώρα εισηγούνται μέτρα λιτότητας μόνο για τα πρώτα δύο χρόνια ύψους 8 δισ. ευρώ «με νέους, πρόσθετους φόρους και περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών». Η ΝΔ κατηγορεί επ’ αυτού την κυβέρνηση ότι βαφτίζει αυτά τα μέτρα «ήπια προσαρμογή» και αναφέρει αναλυτικά πολλά εξ αυτών σημειώνοντας ποιους επιβαρύνουν.

– Υποστήριζαν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης και «σήμερα “θριαμβολογούν” για τη σύναψη ενός νέου δανείου και μάλιστα ύψους 86 δισ. ευρώ».

– Υποστήριζαν ότι θα «γκρεμίσουν» τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ και σήμερα δεσμεύονται να τις ολοκληρώσουν και να «χτίσουν» κι άλλες.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί στο μεσοδιάστημα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οικονομία κατέρρευσε καθώς επέστρεψε στην ύφεση και τα πρωτογενή ελλείμματα, αυξάνεται η ανεργία, τα spreads των ελληνικών ομολόγων εκτινάχτηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διογκώθηκαν και το τραπεζικό σύστημα ήρθε αντιμέτωπο με τεράστιους κινδύνους που διογκώθηκαν μετά την πρόσφατη τραπεζική αργία και τα capital controls.

Επιπλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας έχουν διογκωθεί και η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους έχει επιδεινωθεί δραματικά ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει για το «πακέτο Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ» αλλά «αποκρύπτει ότι αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά από το Νοέμβριο του 2014».

Επιπρόσθετα η ΝΔ λέει ότι η κυβέρνηση ως επικοινωνιακό αντιστάθμισμα προβάλλει τις πρωτοβουλίες για τη μείωση των απολαβών πολιτικών αξιωματούχων, «λησμονεί όμως ή παραβλέπει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση από τις πρώτες πρωτοβουλίες που ανέλαβε ήταν οι μειώσεις της δημόσιας δαπάνης για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».

«Αντί συνεπώς σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να θριαμβολογεί για τη σύναψη του 3ου μνημονίου, που φέρει την αποκλειστική της σφραγίδα, οφείλει να ζητήσει μία μεγάλη συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα που επί μακρόν έλεγε και για την κατάσταση στην οποία έφερε σήμερα τη χώρα και την οικονομία της», είναι το καταληκτικό σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, αύριο στις 13.00 θα συνεδριάσει το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ με διευρυμένη σύνθεση υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact