ΚΟΣΜΟΣ

«Σκότωσαν τις γυναίκες, τα παιδιά μας»: Πραγματική «κόλαση» στη Γάζα από τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις

Σε μια πραγματική «κόλαση» γεμάτη ερείπια και θάνατο έχει μετατραπεί η λωρίδα της Γάζας από τους συνεχείς και ανελέητους βομβαρδισμούς. Αθώοι άνθρωποι, ανάμεσα τους πολλά μικρά παιδιά σκοτώνονται από τις βόμβες που πέφτουν συνεχώς.

Ο θάνατος έρχεται από τον ουρανό στις γειτονιές της Γάζας. Πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια από τις βόμβες του Ισραήλ.

Από τα ερείπια ανασύρονται διαμελισμένα κορμιά.

«Θεέ μου, δεν έχουμε άλλον, μόνο εσένα. Δεν μας ειδοποίησαν. Σκότωσαν τις γυναίκες, τα παιδιά μας. Θεέ μας μόνο εσύ μας έμεινες».

Μόνο σε μια γειτονιά σκοτώθηκαν 80 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

«Σας ορκίζομαι, μαγειρεύαμε. Μαγειρεύαμε και ξαφνικά έγινε η έκρηξη πάνω από τα κεφάλια μας. Μετά σκοτείνιασαν όλα».

Οδηγώντας ανάμεσα από τις βόμβες Παλαιστίνιος δημοσιογράφος του CNN κατάφερε να βγάλει την οικογένειά του από τη Γάζα, όμως ο κίνδυνος παραμονεύει.

«Φεύγουμε από τη Γάζα για να σωθούμε από τους βομβαρδισμούς. Ο γιος μου έχει τρομοκρατηθεί. Του λέω μη φοβάσαι γιε μου. Όμως η αλήθεια είναι πως φοβάμαι και εγώ…».

Να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων ζητά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν που θα πάει αύριο στο Ισραήλ. Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης προβλέπει μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, ασφαλείς ζώνες για τους άμαχους Παλαιστίνιους αλλά και ένα αυστηρό μήνυμα στο Ιράν και τη Χεζμπολά.

«Το ξεκάθαρο μήνυμά μας προς όλους, κράτη και μη κράτη, είναι να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την κρίση για να επιτεθούν στο Ισραήλ. Μην το κάνετε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σημείωσε: «Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα αυτή τη στιγμή. Η Χαμάς ευθύνεται για αυτή την κατάσταση».

Στο Χαν Γιούνις και στη Ράφα, στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, εκεί όπου πήγαν όσοι ακολούθησαν τις οδηγίες του ισραηλινού τελεσιγράφου, ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν.

«Μας είπαν να φύγουμε από την πόλη της Γάζας. Πήγαμε στο Χαν Γιουνις, όμως δεν βρήκαμε μέρος να κοιμηθούμε. Περάσαμε εκεί τη νύχτα, χτυπήθηκε το σπίτι δίπλα μας. Σκοτώθηκαν 70 άνθρωποι. Πού να πάμε;».

Στα ΙΧ ο ένας πάνω στον άλλον, οικογένειες κινούνται από τη μια περιοχή στην άλλη. Ακόμα και ο ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι μόνο στην πόλη της Γάζας έχουν μείνει 100.000 άνθρωποι.

Στις περιοχές που υποτίθεται ότι άδειασαν από αμάχους, εκατοντάδες είναι εκείνοι που τρέχουν να βγάλουν θύματα από τα ερείπια. Το Ισραήλ επιμένει ότι οι βόμβες του σκοτώνουν διοικητές της Χαμάς που χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Εδώ είναι η κόλαση. Καταστράφηκε το σπίτι μας το 2006, το 2014 και τώρα. Ήρθα στο Χαν Γιουνίς για ασφάλεια, όμως και εδώ έγινε σφαγή».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Γάζα έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.800 Παλαιστίνιοι, οι τραυματίες ανέχονται σε 11.000. Το 50% των θυμάτων είναι παιδιά και γυναίκες.

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ: Ήχησαν πριν από λίγο σειρήνες

Ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης μετέφερε την είδηση ότι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί «σπέρνοντας» τον τρόμο στους Ισραηλινούς.

Παράλληλα, ανοιχτή «πληγή» στα βόρεια του Ισραήλ παραμένει η Χεζμπολά.

Σε διπλωματικό επίπεδο, αύριο αναμένεται να φθάσει ο Τζο Μπάιντειν στο Ισραήλ όπου θα συναντηθεί με τον Βενιαμίν Νετανιάχου. Περαιτέρω θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής μεταξύ Mπάιντεν, Αλ Σίσι, Αμπτάλα και Αμπάς στην Ιορδανία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact