ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ισοπεδωτικός ο φόρος στα ακίνητα


Ζητά, μεταξύ άλλων, να επανέλθει το αφορολόγητο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ, όπως και να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, μέχρι κάποια αξία, από οποιοδήποτε φόρο

Για «ισοπεδωτικό φόρο επί των ακινήτων» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ τονίζοντας μάλιστα ότι «η Ελλάδα έχει το χαρακτηριστικό μιας μεγάλης ιδιοκατοίκησης και αυτό είναι προφανώς που ερεθίζει, αυτούς τους ιθύνοντες νόες εντός της Τρόικα και μετά την απαξίωση μισθών, εισοδημάτων και επιχειρήσεων τώρα επιτέθηκαν εκεί που θεωρούν ότι υπάρχει λίπος».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα» ο κ. Σκουρλέτης έδωσε το στίγμα των ανακοινώσεων που θα κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ λέγοντας πως «αυτό που θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη έχει ορισμένες βασικές κατευθύνσεις».
«Πρώτα απ’ όλα ότι θεωρούμε απαραίτητο το να επανέλθει το αφορολόγητο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ. Δεύτερον ότι πρέπει να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, μέχρι κάποια αξία, από οποιοδήποτε φόρο, με την έννοια ότι καλύπτει βασικές στεγαστικές ανάγκες» ανέφερε.

Σχετικά με την ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επικειμένη προεδρική εκλογή, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι πρόκειται για «τακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να μετρήσει αντιδράσεις στο κάθε σενάριο που διαρρέει, αλλά ταυτόχρονα, για να δημιουργήσει και την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα ή να βρει η ίδια καύσιμα για να συνεχίσει, μέσα από τα θέματα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι τόσο καταθλιπτική και οξυμένη, που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους σχεδιασμούς…».

Εκτίμησε δε ότι τελικώς η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν Πρόεδρο και συμπλήρωσε: «Είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά της πολιτικής συγκυρίας, ώστε όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρωτίστως πρέπει να δοθούν πολιτικές απαντήσεις στα φλέγοντα θέματα της χώρας και όχι να επιχειρηθεί η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να προσπεράσει αυτές τις αναγκαίες απαντήσεις».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact