ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αρνητικές πολιτικές εξελίξεις

«Δεν μπορούμε να σηκώνουμε νέα μέτρα, θα σκάσει πια η κατάσταση»

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο Πάνος Σκουρλέτης το ενδεχόμενο να δεχτεί η κυβέρνηση την επιβολή νέων μέτρων, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Δεν μπορεί να σηκώσει ο κόσμος, ούτε η ελληνική οικονομία νέα μέτρα και θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ευελπιστούν όσοι το υποστηρίζουν. Θα “σκάσει” πια η κατάσταση, δεν γίνεται», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha. Ο ίδιος διευκρίνισε πως «αν πέσει πάνω στο τραπέζι πρόταση επιβολής νέων μέτρων, δεν βλέπω τρόπους να την αποδεχτούν αυτή την κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση που θα πέσει “από το κεφάλι” οποιουδήποτε αξιωματούχου».

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις την τελευταία στιγμή, αλλά ας κρατήσουμε ότι έχουμε περισσότερες προϋποθέσεις από ό,τι τα τελευταία χρόνια για μια καλύτερη κατάληξη και σε σχέση με το χρέος και σε σχέση με τα υπόλοιπα», τόνισε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε ότι «ο κος Τσακαλώτος επιχείρησε να κάνει μια εκτίμηση της πολύ κρίσιμης στιγμής που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα και το έκανε με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο. Παρουσίασε τις δικές μας επιδιώξεις, τις αντικειμενικά καλύτερες προϋποθέσεις που υπάρχουν για να είναι μια συμφωνία προωθητική. Είναι κρίσιμη στιγμή η στιγμή που βρισκόμαστε».

Για το ενδεχόμενο πίεσης για 4ο μνημόνιο είπε ότι «αν υπάρξει τέτοιου είδους πίεση, φοβάμαι πολύ ότι τότε ενσυνείδητα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τουλάχιστον από την άλλη πλευρά, αποφασίζουν ότι μπαίνουμε πια σε νέο περίοδο αστάθειας πολιτικής, αλλά και οικονομικής».

«Υπάρχουν δυνάμεις που “διαβάζουν” με τέτοιον τρόπο τα γεγονότα και αν τελικά επικρατήσουν οι φωνές αυτές, θα έχουμε άσχημες και απρόβλεπτές καταστάσεις συνολικά για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα. Θα υπάρξουν, δηλαδή, επιλογές που υποτιμούν την ανάγκη να μπορέσει η Ευρώπη να συνεννοηθεί έστω στα μίνιμουμ», είπε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτημα για όσους να θέλουν πιθανόν το «κακό σενάριο» για την Ελλάδα.

Όσο για την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, μια θέση που ο ίδιος είχε υποστηρίξει, απάντησε: «Δεν είχα διαφορετική άποψη. Αν απλώς διαβάσετε την αποκωδικοποίηση και τις δηλώσεις Τσακαλώτου και του κου Παπαδημητρίου την Κυριακή και τις δικές μου, είναι τα γεγονότα από την ίδια οπτική. Ότι αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να υπάρξει ένας μέσος όρος των απόψεων ΔΝΤ-Σόιμπλε γιατί αυτό θα είναι εις βάρος της χώρας, της συμφωνίας που πάμε να κλείσουμε.

Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η Ελλάδα δεν υπάρχει από μόνη της, είναι μέρος της ΕΕ. Και έχει αυτή τη χρονιά κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις η ΕΕ. Από το ιταλικό δημοψήφισμα, από την υλοποίηση του Brexit… Όλα αυτά τρέχουν και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρξει λύση, μια απάντηση για το ελληνικό ζήτημα που δεν θα επιτείνει την αβεβαιότητα για την Ευρώπη. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε».

Τόνισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο και την προσπάθεια να υπάρξει μια συμφωνία που θα μας βάζει ως οικονομία στην ποσοτική χαλάρωση, θα επιβεβαιώνει τα μέχρι τώρα βήματα και ότι το ‘17 θα έχουμε μια αναπτυξιακή οικονομία. Αυτή είναι η στρατηγική μας, εκεί πάνω πρέπει να κινηθούμε».

Για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι «δεν αποτελεί μια επιλογή πάνω στο τραπέζι. Θυμάστε μετά το ‘10 κανένα δίμηνο που να μην συζητήθηκε το ενδεχόμενο εκλογών; Η χώρα από το ‘10 και έπειτα είναι σε μια περίοδο μη κανονικότητας, όπου το ενδεχόμενο των εκλογών έρχεται και επανέρχεται ως «ατύχημα». Εγώ δεν βλέπω εκλογές, είναι άκαιρη συζήτηση».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact