ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σνάιντερ: Η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη

«Απαιτείται δίκαιος καταμερισμός των προσφύγων σε όλα τα κράτη- μέλη της Ένωσης»

Την ανάγκη δίκαιου καταμερισμού των προσφύγων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), μεγαλύτερης στήριξης της Ελλάδας, αλλά και εμβάθυνσης της συνεργασίας με την Τουρκία στη διαχείρισή του μεταναστευτικού ζητήματος, τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε., Μάικλ Σνάιντερ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη. Έχει λάβει στήριξη, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη στο μέλλον. Απαιτείται δίκαιος καταμερισμός των προσφύγων σε όλα τα κράτη- μέλη της Ένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σνάιντερ, μετά το πέρας του συνεδρίου της Ομάδας του ΕΛΚ στην Επιτροπή των Περιφερειών με θέμα: «Ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση».

Σε ό,τι αφορά στη στάση της Ευρώπης απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Σνάιντερ επισήμανε πως υπήρξε μεγάλη πρόοδος τους τελευταίους μήνες και εκτίμησε πως «τώρα πλέον το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατανοεί τα προβλήματα, τα οποία χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία αντιμετωπίζουν μ’ έναν αριθμό μεταναστών».

Αναφερόμενος στη συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας στο πλαίσιο της διαχείρισης του προσφυγικού, ο κ. Σνάιντερ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει εμβάθυνση αυτής, αλλά και μεγαλύτερη πρόοδος σε ό,τι αφορά στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης «προκειμένου να αποτρέψουμε την είσοδο (στην Ευρώπη) παράτυπων μεταναστών».

Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος ότι «θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή της μεταξύ τους συμφωνίας, που θεσπίστηκε την περασμένη άνοιξη».

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα εξτρεμισμού στην Ευρώπη, με αφορμή το προσφυγικό, ο κ. Σνάιντερ ανέφερε: «Δεν μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί της επανεκκίνησης, προκειμένου να σβήσουμε τον ακροδεξιό εξτρεμισμό. Αυτό που θα πρέπει, ωστόσο, να κάνουμε είναι να πείσουμε τους ανθρώπους να μην στηρίζουν τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Και πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Με το να έχουμε τον έλεγχο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Αν οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου, τότε ίσως να έχουν την τάση να στηρίζουν ακροδεξιές πολιτικές. Αλλά αν σχηματίσουν την εντύπωση ότι με καλές πρακτικές ελέγχουμε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τότε θα ψηφίζουν δημοκρατικά κόμματα».

Ερωτηθείς «φταίει» η κακή πληροφόρηση της κοινωνίας για τα φαινόμενα αυτά, ο κ. Σνάιντερ σχολίασε: «Αυτό το νόμισμα έχει δύο όψεις. Ίσως να μην υπάρχει επαρκής πληροφόρηση, ίσως όμως να υπάρχει πολλή πληροφόρηση και οι άνθρωποι να μην τη χρησιμοποιούν».

Για τη σημερινή συνάντηση είπε πως ήταν «πολύ εποικοδομητική» και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν τα tweets σε σχέση με τα όσα λέχθηκαν στο πλαίσιό της, ενώ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για την όλη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact