ΚΟΣΜΟΣ

Σοϊγκού: «Η Μόσχα δεν σχεδιάζει νέα επιστράτευση, οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει»

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει νέα επιστράτευση ανδρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία καθώς πάνω από 335.000 έχουν έως τώρα καταταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις ή σε μονάδες εθελοντών, ξεκαθάρισε σήμερα (3.10.2023) ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού.

Η Ρωσία ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της και αυξάνει την παραγωγή όπλων της με την προοπτική ενός μεγάλου σε διάρκεια πολέμου στην Ουκρανία, όπου εδώ και ένα χρόνο οι γραμμές του μετώπου έχουν μετακινηθεί ελάχιστα, αλλά ο Σεργκέι Σοϊγκού τόνισε ότι δεν θα γίνει καμία νέα επιστράτευση.

«Δεν υπάρχουν σχέδια για πρόσθετη επιστράτευση», φέρεται να είπε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού σε στρατηγούς.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν τον απαιτούμενο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού για να φέρουν εις πέρας την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», είπε ο υπουργός.

«50.000 συμβάσεις τον Σεπτέμβριο»
Ο Σεργκέι Σοϊγκού χαιρέτισε και τον πατριωτισμό αυτών που κατατάχθηκαν.

«Από την αρχή του έτους, πάνω από 335.000 άνθρωποι κατατάχθηκαν σε στρατιωτική υπηρεσία με σύμβαση και σε μονάδες εθελοντών. Μόνο τον Σεπτέμβριο, πάνω από 50.000 πολίτες υπέγραψαν συμβάσεις», δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Οι αριθμοί αυτοί υποδηλώνουν ότι η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην υπογραφή συμβάσεων με στρατεύσιμους και στην απορρόφηση πολλών μαχητών από τη δύναμη μισθοφόρων Wagner σε «σχηματισμούς εθελοντών».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για «μερική επιστράτευση» 300.000 εφέδρων πέρυσι τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί άνδρες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία για να μην σταλούν στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να επαναληφθεί η επιστράτευση, που σύμφωνα με κάποιους Ρώσους αξιωματούχους ήταν λανθασμένη κίνηση διότι οδήγησε τόσους πολλούς Ρώσους να φύγουν από τη χώρα.

«Απέτυχαν»
Ο Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές προσπάθειες διάσπασης της ρωσικής άμυνας στο ανατολικό και το νότιο μέτωπο «απέτυχαν», μετά την αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες.

«Οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις άμυνές μας στις περιοχές Βερμπόβε και Ρομποτίνε στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια απέτυχαν», δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού στο γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων. Το Βερμπόβε και το Ρομποτίνε είναι δύο χωριά στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας όπου εδώ και μήνες διεξάγονται βίαιες μάχες και όπου το Κίεβο έχει κάνει λόγο για προέλαση των στρατευμάτων του στην περιοχή που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Σοϊγκού, ο ρωσικός στρατός έχει επίσης «απωθήσει όλες τις επιθέσεις στην κατεύθυνση Σολεντάρ-Μπαχμούτ», στο ανατολικό μέτωπο, έναν τομέα στον νότο του οποίου τα ουκρανικά στρατεύματα υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει δύο χωριά.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να «αποδυναμώσουν σημαντικά τις δυνατότητες μάχης του εχθρού και να του προκαλέσουν σοβαρές ζημιές».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact