ΚΟΣΜΟΣ

Σοϊλού μπροστά σε Έλληνες βουλευτές! «Βοηθάτε τρομοκράτες, πνίγετε μετανάστες»

Ένταση και πάλι, σήμερα, Τετάρτη 15/06 από την τουρκική πλευρά στην στη δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη, με παρόντες Έλληνες βουλευτές.

Μετά τον Χολουσί Ακάρ τη σκυτάλη πήρε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα ζήτησε την κατάργηση της Frontex.

Μάλιστα, επανέφερε τα όσα είπε την Τρίτη ο Χολουσί Ακάρ, για ελληνική βοήθεια στο PKK.

Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως την χώρα μας για υπόθαλψη τρομοκρατών με τη Φινλανδία και τη Σουηδία ενώ ανέφερε ακόμη πως μέλη του PKK διαθέτουν γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Βέβαια, ο Σοϊλού έλαβε απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές, καθώς στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν για ακόμη μια φορά πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με τον Μανούσο Βολουδάκη να σημειώνει πως αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έχει αποδειχθεί το παραμικρό. Παράλληλα κατηγόρησαν την Τουρκία πως εργαλειοποιεί το Μεταναστευτικό.

Για τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών οι Έλληνες βουλευτές επεσήμαναν στον Σοϊλού πως αυτό αποτελεί μια συνωμοσία που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact