ΚΟΣΜΟΣ

Σοϊλού: «Βομβαρδίσαμε» τους Έλληνες με σφαίρες και βόμβες αερίου επειδή προκαλούσαν»

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά προκαλούσε και αυτοί απλώς απαντούσαν

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με βασικό θέμα την πανδημία κορονοϊού στην Τουρκία, προχώρησε και σε αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι τουρκικές δυνάμεις έβαλλαν κατά των ελληνικών με σφαίρες και βόμβες αερίου επί ώρες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε πως η ελληνική πλευρά είναι αυτή που προκαλεί και η τούρκικη απλώς απαντούσε με «δεκαπλάσια ένταση».

Επίσης, τόνισε πως 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη ενώ στους 4.600 ανθρώπους που παραμένουν στα σύνορα τους παρέχεται σίτιση και περίθαλψη από τις τουρκικές αρχές.

«Από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο από τις 28/2 και μετά, πέρασαν προς την Ευρώπη 148.360 άτομα. Και 2.300 πέρασαν από το Αιγαίο. Συνολικά πέρασαν 150.600 άτομα. Αυτή τη στιγμή περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στη συνοριακή πύλη στις Καστανιές. Τους καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, μεταξύ των οποίων τρία γεύματα τη μέρα, ανάγκες υγείας και απολύμανση. Τα ελληνικά στρατεύματα παρενοχλούν τα δικά μας. Εμείς ανταποδώσαμε δέκα φορές περισσότερα προς την Ελλάδα. Βομβαρδίσαμε την άλλη πλευρά με σφαίρες και βόμβες αερίων επί ώρες. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, δημοσιοποιήθηκαν στα social media μέσα από τον λογαριασμό στο twitter του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου στη Σουηδία Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact