ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της Ελλάδας για συμφωνία

Κόντρα σε εκείνους που εμφανίζονται αισιόδοξοι για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνει πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters αναφέρει πως η αισιοδοξία της Ελλάδας ότι επίκειται συμφωνία με τους εταίρους δεν δικαιολογείται από την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Ειδικότερα, τόνισε ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και του Brussels Group προχωρούν «πολύ διστακτικά», ή τουλάχιστον αυτό υποδηλώνουν οι πληροφορίες που έχει υπόψη του.
«Όσα γνωρίζω σχετικά με τις διαπραγματεύσεις από τους θεσμούς, δεν στηρίζουν την αισιοδοξία, που υποδηλώνεται στις ανακοινώσεις στην Αθήνα», υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε.

Τίποτα δεν δείχνει ότι είμαστε πιο κοντά σε ανακοίνωση μιας συμφωνίας, κατά τα λεγόμενα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, παρά μόνο η επιθυμία να υπάρξει αυτή.
Επιπλέον, επανέλαβε ότι το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστεί, ενώ κάνοντας, μια αναφορά στις προειδοποιήσεις της Ελλάδας περί μη αποπληρωμής του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, σχολίασε ότι «κατανοεί τη δημόσια συζήτηση σχετικά με τις όποιες πολιτικές λύσεις, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν δικαιολογούνται επί της ουσίας».
Παράλληλα, τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν σε αντίθεση με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, όταν η Ελλάδα κέρδισε παράταση τεσσάρων μηνών, με αντάλλαγμα οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι το ελληνικό ζήτημα θα μπορούσε να συζητηθεί στη συνεδρίαση των G7 την επόμενη εβδομάδα, παρότι δεν βρίσκεται επίσημα στην ημερήσια διάταξη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact