ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Όχι στον κοινό δανεισμό των ευρωπαϊκών χωρών για την καταπολέμηση του κορονοϊού

«Η Ευρώπη θα γίνει πιο αδύναμη» δηλώνει χαρακτηριστικά

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζει την αντίθεσή του στα ομόλογα κορονοϊού, δηλαδή στον κοινό δανεισμό των ευρωπαϊκών χωρών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας, ζητά όμως «τη μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη» στην Ευρώπη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit.

«Ο περιορισμός της -αναγκαίας- συζήτησης (για τη βοήθεια των πληττομένων χωρών) σε ένα εργαλείο δεν οδηγεί στην επίτευξη του στόχου, ιδίως όταν αναζωπυρώνεται μόνο από ισχυρογνωμοσύνη μία παλιά διαμάχη. Ακόμη και στην κρίση, θα πρέπει όποιος παίρνει τις αποφάσεις να αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πιθανές συνέπειες. Αυτό δεν θα συνέβαινε πλέον με τα κοινά χρέη. Τα ομόλογα κορονοϊού δεν θα καθιστούσαν την Ευρώπη ισχυρότερη αλλά πιο αδύναμη», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι «η απόρριψη των ομολόγων κορονοϊού δεν αποτελεί ένδειξη έλλειψης αλληλεγγύης», αντίθετα ανέφερε πως «πρέπει να προσφερθεί η μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει η Ευρώπη να ξεπεράσει αυτήν την κρίση». «Αν τα πράγματα δεν πάνε ξανά καλύτερα για τους άλλους, μακροπρόθεσμα θα πάνε σαφώς χειρότερα και για μας», προειδοποίησε.

Τώρα, το θέμα είναι «οι πληττόμενες χώρες της ΕΕ να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα, με τους κατά το δυνατόν ίδιους και χαμηλούς τόκους για την καταπολέμηση της κρίσης. Θα πρέπει να αυξηθεί ο υφιστάμενος όγκος του Ταμείου Διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», σημείωσε ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact