ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποτελούν το τελευταίο φρικτό σημάδι της βάρβαρης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να συλλέγουμε πτώματα, αλλά ο αριθμός έχει ήδη αυξηθεί σε εκατοντάδες. Πτώματα βρίσκονται στους δρόμους. Σκότωσαν αμάχους όταν αυτοί έμεναν στην πόλη και καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν αυτά τα χωριά και τους δρόμους» σύμφωνα με ανάρτηση του Κούλεμπα στο Twitter, που επικαλείται το υπουργείο του.

Η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τους ισχυρισμούς αυτούς. Η Μόσχα έχει προηγουμένως αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, αναφορικά με τη στοχοποίηση αμάχων.

«Τρεις από αυτούς είναι πεσμένοι δίπλα στα ποδήλατά τους μετά την τελευταία τους βόλτα, ενώ άλλοι έχουν πέσει δίπλα σε αυτοκίνητα τρυπημένα από τις με σφαίρες με θρυμματισμένα τζάμια», σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που έφτασαν στην πόλη, η οποία είναι αποκλεισμένη εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Ένας κάτοικος της Μπούσα είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press: «Αυτοί οι άνθρωποι απλώς περπατούσαν και (οι Ρώσοι στρατιώτες) τους πυροβόλησαν χωρίς κανένα λόγο. Στη διπλανή γειτονιά, τη Στεκόλκα, ήταν ακόμα χειρότερα. Πυροβολούσαν χωρίς καν να κάνουν ερωτήσεις».

Νεκροί άμαχοι στη Μπόυσα της Ουκρανίας / Φωτογραφία: Associated Press

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact