ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Δείτε πως θα ελέγχουν τις σκέψεις και τις αναμνήσεις μας…

Η “DARPA φαίνεται να προχωρά ολοταχώς για αυτά τα είδη των τεχνολογιών

Ειδικά μικροτσίπ που θα μπορούν να εμφυτεύονται στον εγκέφαλο δημιουργώντας ψεύτικες πληροφορίες- ή  θα αφαιρούν συγκεκριμένες αναμνήσεις από ένα άτομο, δημιουργεί η DARPA (Οργανισμός αναβαθμισμένων τεχνολογιών του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ).

Οι νευροεπιστήμονες προβλέπουν ότι δημιουργείται ένας νέος κόσμος, όπου ο εγκέφαλος θα μπορεί να προγραμματιστεί με τη χρήση λέιζερ,  ναρκωτικά και μικροτσίπ, προκειμένου να δημιουργήσει ψευδείς αναμνήσεις, μια τεχνολογία που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε ποντίκια.

Η “DARPA φαίνεται να προχωρά ολοταχώς για αυτά τα είδη των τεχνολογιών,”  τόνισε ο νευροεπιστήμονας Joseph LeDoux  στην επιθεώρηση του MIT (Massachusetts Institute of Technology.).

“Αυτό που σκοπεύουν να κάνουν είναι να τοποθετήσουν chips στον εγκεφάλο.
Θα είναι σαν πρόσθεση, αντί να κινείται το χέρι σας, καθορίζεις τη μνήμη. Δεν έχω καμία ιδέα για το πώς θα επιτευχθεί αυτό. “

Ο Brian Bergstein παραδέχεται ότι η έννοια της εμφύτευσης ή η αφαίρεση συγκεκριμένων αναμνήσεων “συχνά ακούγεται ανατριχιαστική», αλλά θεωρεί ότι θα είναι χρήσιμη στη θεραπεία PTSD, στη μείωση του άγχους ή στην καταπολέμηση του εθισμού και της κατάθλιψης.

Οι επιστήμονες σηματοδοτούν την αρχή μιας «χρυσής εποχής», όπου το μυαλό  θα μπορούσε να χειραγωγηθεί για να λειτουργήσει καλύτερα, αν και ο LeDoux αναγνωρίζει ότι οι ηθικές συνέπειες περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο η εφαρμογή της τεχνολογίας,  να  μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία “ατρόμητων τεράτων.”

Η προώθηση της DARPA για  τσιπ στον εγκέφαλο που μπορεί να διαγράψει ή να εμφυτεύσει αναμνήσεις, παίρνει έναν απειλητικό τόνο δεδομένης της εκ των προτέρων υπεράσπισης του οργανισμού, για τα βρώσιμα “μικροτσίπ πιστοποίησης ταυτότητας» και τα ηλεκτρονικά τατουάζ που μπορούν να διαβάσουν το μυαλό ενός ατόμου.

Η πρώην διευθύντρια της  DARPA και τώρα εργαζόμενη στη Google,  Regina Dugan είπε σε ένα ακροατήριο στο Συνέδριο All Things D11,  το περασμένο έτος, ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας δούλευε πάνω σε ένα μικροτσίπ μέσα σε ένα χάπι, που οι χρήστες θα καταπίνουν καθημερινά για να μετατρέψουν ολόκληρο το σώμα τους σε ένα σήμα εκπομπής για σκοπούς αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Όταν η Dugan ρωτήθηκε από τον συντονιστή, «Μήπως  η Google ξέρει τώρα τι κάνω και που πηγαίνω, γιατί ας το παραδεχτούμε …. είστε από το Google», εκείνη απάντησε γελώντας ότι θα έπρεπε να καταπιεί το χάπι…

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact