ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ και δέος: Τι θα συμβεί αν συνεχιστεί το απάνθρωπο lockdown της Σανγκάης για άλλες 10 μέρες…

Γιατί ο Σι Τζινπίνγκ όμως… επιμένει σε αυτή την πολιτική και περιορίζει τόσο «σκληρά» τους κατοίκους της Σανγκάης;

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για το σκληρό lockdown στην Σανγκάη, το οικονομικό κέντρο της Κίνας. Οι 25 και πλέον εκατομμύρια κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με περιορισμούς στα πλαίσια της πολιτικής μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό που ακολουθεί το Πεκίνο.

Γιατί ο Σι Τζινπίνγκ όμως… επιμένει σε αυτή την πολιτική και περιορίζει τόσο «σκληρά» τους κατοίκους της Σανγκάης; «Τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί το 20ο συνέδριο του Κουμμουνιστικού κόμματος και θα οριστεί ξανά για τρίτη συνεχομένη θητεία ως γενικός γραμματέας του κόμματος ο Σι Τζινπίνγκ. Δεν μπορεί να παρουσιαστεί σε αυτό έχοντας αποδεχθεί την αποτυχία της στρατηγικής των μηδενικών κρουσμάτων που εφάρμοσε όλο το προηγούμενο διάστημα το Πεκίνο» αποκαλύπτουν στο ethnos.gr διπλωματικές πηγές.

Εκτός από την οργή που προκαλεί στους κατοίκους, το παρατεταμένο lockdown θα προκαλέσει ακόμα έναν πονοκέφαλο στον οικονομικό γίγαντα της Ασίας. Αν συνεχιστεί το lockdown για 10 μέρες ακόμα και οι κάτοικοι παραμείνουν περιορισμένοι μέχρι το τέλος του Απριλίου, η Σανγκάη θα χάσει 6% από το ΑΕΠ και κατά συνέπεια η Κίνα μισή μονάδα από το συνολικό ετήσιο ΑΕΠ. Ενδεικτικό είναι ότι ο Richard Yu, στέλεχος του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei, την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τεχνολογίας, βιομηχανίας και αυτοκινήτων «θα σταματήσουν εντελώς» εάν η πόλη δεν ξαναρχίσει την παραγωγή μέχρι τον επόμενο μήνα.

Μόλις 10 νεκρούς δίνει επίσημα η Κίνα

Την ίδια στιγμή, η πόλη της Σανγκάης, όπου έχει επιβληθεί αυστηρός περιορισμός της κίνησης από την αρχή του μήνα, ανακοίνωσε σήμερα επτά θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, αυξάνοντας στους 10 το σύνολο των θυμάτων του τρέχοντος κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην κινεζική οικονομική πρωτεύουσα.

Από την εκδήλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει -τουλάχιστον κατά τα επίσημα στοιχεία- να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τους 5.000 νεκρούς και τον αριθμό των μολύνσεων κάτω από τις 190.000. Οι αριθμοί αυτοί, εντυπωσιακά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι.

Πλέον η παραλλαγή Ομικρον του ιού πλήττει σκληρά τη μητρόπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, που έχουν τεθεί σε lockdown επ’ αόριστον, υπό ενίοτε σπαρτιάτικες συνθήκες. Το ποσοστό εμβολιασμού είναι ανησυχητικά χαμηλό στους ηλικιωμένους. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της Σανγκάης παραδέχθηκαν προχθές Κυριακή ότι λιγότερα από τα δύο τρίτα των πολιτών άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ ποσοστό χαμηλότερο από το 40% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Οι επτά άνθρωποι που υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 101 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ενημέρωσε σήμερα ο δήμος της Σανγκάης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, είχαν ήδη διαπιστωθεί θάνατοι αποδιδόμενοι στην COVID-19 στη Σανγκάη τις προηγούμενες εβδομάδες· όμως οι πληροφορίες αυτές λογοκρίθηκαν πολύ γρήγορα από τις κινεζικές Αρχές. Τις προηγούμενες 24 ώρες, επιβεβαιώθηκαν 17.332 ασυμπτωματικά κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι συμπτωματικές περιπτώσεις αυξήθηκαν στις 3.084, από 2.417 την προηγουμένη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact