ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Τον φυλάκισαν χωρίς δίκη, τον κακοποίησαν και… αυτοκτόνησε!

Αγανάκτηση προκαλεί η υπόθεση ενός νεαρού Αμερικανού που φυλακίστηκε χωρίς καν να οδηγηθεί σε δίκη. Μάλιστα, κατά την τριετή παραμονή του σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές των ΗΠΑ, κακοποιήθηκε τόσο πολύ που… αυτοκτόνησε δύο χρόνια μετά την απελευθέρωσή του.

Όπως είχε προσπαθήσει επανειλημμένως να κάνει τότε που ήταν κλεισμένος στην φυλακή, ο Κάλιεφ Μπράουντερ απαγχονίστηκε στο σπίτι του και βρέθηκε νεκρός το Σάββατο από την μητέρα του, σύμφωνα με την οικογένειά του. Σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Από τότε που βγήκε από την φυλακή του Ράικερς Άιλαντ, μετά την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες, ο Μπράουντερ ήταν το πρόσωπο και η φωνή των κρατουμένων κατά των κακοποιήσεων που υφίστανται σε αυτό το τεράστιο σωφρονιστικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Μανχάταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μαρτυρία του για την κακοποίηση που είχε υποστεί στην φυλακή αυτή –πέραν του ξυλοδαρμού από άλλους κρατούμενους και φρουρούς, είχε επίσης μείνει δύο χρόνια στην απομόνωση– είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις για να σταματήσει η βία που αποτελεί ένα ενδημικό φαινόμενο στην φυλακή αυτή και να απαγορευτεί να μπαίνουν στην απομόνωση οι έφηβοι.

Στο μεταξύ, η περίπτωσή του είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη και πολλοί διάσημοι είχαν εκφράσει την συμπάθειά τους στο πρόσωπό του, όπως ο ράπερ Τζέι Ζ. Η υπόθεση του νεαρού Μπράουντερ απασχόλησε επίσης τον Ραντ Πολ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές, όπως και το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact