ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν οι προβλέψεις ανώτατου αξιωματούχου για τη διάρκεια του πολέμου

Σε μια εφιαλτική εκτίμηση για τη συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία προχώρησε η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.

Μιλώντας ενώπιον διπλωματών και επιχειρηματιών, η Τρασ τόνισε ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμα λιγότερο αξιόπιστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ρώσο πρόεδρο έναν «απελπισμένο σκευωρό» που δεν πρέπει να ανταμείβεται για την επιθετικότητά του.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το σύνολο της ουκρανικής επικράτειας και κάλεσε τη Δύση να ενισχύσει τους αμυνόμενους με άρματα μάχης και αεροσκάφη.

Ανησυχία για εξάπλωση του πολέμου

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η βρετανίδα υπουργός προειδοποίησε ότι «αν ο Πούτιν τα καταφέρει, θα υπάρξει ανείπωτη περαιτέρω δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και τρομερές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι δικός μας πόλεμος, είναι ο πόλεμος όλων, διότι η νίκη της Ουκρανίας είναι στρατηγική επιτακτική ανάγκη για όλους μας», τόνισε, σχολιάζοντας ότι μια νίκη του Πούτιν θα φέρει «ανείπωτη δυστυχία» στην Ευρώπη, η οποία δε θα ένιωθε ποτέ ξανά ασφαλής».

«Η Βρετανία και οι σύμμαχοί της πρέπει «να συνεχίσουν να προχωρούν περισσότερο και πιο γρήγορα για να απωθήσουν τη Ρωσία από ολόκληρη την Ουκρανία». Και σε ένδειξη ότι η μάχη για την Ουκρανία θα μπορούσε να τραβήξει, υποστήριξε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να διαρκέσει ακόμη και δέκα χρόνια».

Χρήση πυρηνικών

Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία της για το ενδεχόμενο χρήση τακτικών πυρηνικών ή χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

«Η σημερινή Ρωσία είναι λιγότερο αξιόπιστη και από την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς οι Σοβιετικοί ηγέτες τουλάχιστον περίμενε κανείς ότι θα ενεργούσαν «με κάποιο βαθμό λογικής» και ότι θα αποκλιμάκωναν εντάσεις όταν τους αντιμετώπιζε η Δύση. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει με τον Πούτιν» έσπευσε να επισημάνει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact