ΚΟΣΜΟΣ

Σόου Ερντογάν με θεμελιώσεις σπιτιών σε ζωντανή μετάδοση

Σχεδόν 50 μέρες μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία, μπαίνουν τα πρώτα θεμέλια για κατοικίες σεισμόπληκτων, παρουσία φυσικά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σε ταυτόχρονες ζωντανές συνδέσεις της τουρκικής προεδρίας από διάφορες περιοχές παρουσιάζονται οικοδομικές εργασίες σε εξέλιξη.

Μάλιστα Ερντογάν, Μπαχτσελί και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Μουράτ Κουρούμ, βάζουν τα θεμέλια 17.902 κατοικιών σε 11 επαρχίες στο Καχραμανμαράς.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ξανά τελετή στην επαρχία Χατάι, ενώ σε δύο ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή περισσότερων από 20 χιλιάδων σπιτιών.

Άρχισε το ψηφομάζωμα ο Κιλιτσντάρογλου: Συναντήθηκε με το Φιλοκουρδικό κόμμα HDP – Έξαλλος ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν υποστήριξε χθες, Τετάρτη, το βράδυ πως το HDP είναι ο κοινοβουλευτικός βραχίονας μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης» και πως ο προεδρικός υποψήφιος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έκανε το κόμμα αυτό εταίρο στην προεκλογική εκστρατεία του, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα ταυτίσει το αριστερό HDP με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), κάτι που το HDP απορρίπτει κατηγορηματικά.

Το HDP απειλήθηκε με απαγόρευση πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές εξαιτίας κατηγοριών ότι σχετίζεται με τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του PKK.

Ο Κιλιτσντάρογλου είναι ο κοινός υποψήφιος έξι αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Το HDP δεν περιλαμβάνεται στα κόμματα που υποστηρίζουν ρητά τον Κιλιτσντάρογλου, αν και έχει αρνηθεί να κατεβάσει δικό του υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Παρατηρητές θεωρούν το γεγονός αυτό ένδειξη ότι το HDP υποστηρίζει σιωπηλά την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου. Οι ψήφοι των υποστηρικτών του HDP μπορεί να έχουν αποφασιστική σημασία στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το HDP «μυστικό εταίρο» της εξακομματικής συμμαχίας. Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως η επανεκλογή του 69χρονου προέδρου θα είναι δύσκολη , ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact