ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Πατέρας πήγε τα ανήλικα παιδιά του στη Δυτική Όχθη για να δουν πώς είναι ο πόλεμος


Σάλος στο Διαδίκτυο με την απόφασή του – Επισκέφθηκε με τους 10χρονους γιους του νοσοκομεία με τραυματισμένα παιδιά

Οι περίπου 2.000 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιά, δεν ήταν αρκετοί για να αποθαρρύνουν έναν Σουηδό από το να ταξιδέψει με τα δύο ανήλικα παιδιά του στην περιοχή ώστε να τους δείξει από κοντά τι σημαίνει να βρίσκεται κανείς σε εμπόλεμη κατάσταση.

Αντιθέτως, για τον Καρλ Μάγκνους Χέλγκεγκερν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αποτέλεσαν ιδανική περίσταση για να αποκτήσουν οι δύο γιοι του εμπειρία από μία εμπόλεμη ζώνη.

Ο άνδρας που παρουσιάζεται ως δημοσιογράφος, καθηγητής, αθλητής και  DJ και μιλάει πέντε ξένες γλώσσες προκάλεσε την οργή των χρηστών του Διαδικτύου όταν ανακοίνωσε πως θα ταξιδέψει με τους 10χρονους γιους του, Λέο και Φρανκ, στη Δυτική Όχθη για να τους δείξει από κοντά τη βιαιότητα του πολέμου.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι πήρε αυτή την απόφαση όταν τα δύο παιδιά του, που έχουν πάθος με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με βίαιο περιεχόμενο, του ζήτησαν να αγοράσει ένα ακόμα παιχνίδι με θέμα τις εχθροπραξίες.

«Γευματίζαμε όταν τα παιδιά μου άρχισαν να μου περιγράφουν το παιχνίδι “Call of Duty”, λέγοντας μου για τις σκηνές με όπλα που περιέχει», δήλωσε ο Χέλγκεγκερν στην τοπική εφημερίδα The Local.

Πόσο, όμως, αληθοφανές μπορεί να είναι ένα τέτοιο παιχνίδι, διερωτήθηκε ο πατέρας και για να μεταφέρει την πραγματική εικόνα του πολέμου στα παιδιά του, αναζήτησε τις πιο κοντινές περιοχές όπου σημειώνονται συγκρούσεις αυτή την περίοδο για να τις επισκεφθεί μαζί τους.

Αποκλείοντας το Ιράκ και το Αφγανιστάν, θεωρώντας τις περιοχές πολύ επικίνδυνες, επέλεξε τη Δυτική Όχθη για το… εκπαιδευτικό ταξίδι του, αναρτώντας την απόφασή του στο μπλογκ του.
Έτσι, χάρη στη φιλοξενία φίλων του στην Ιερουσαλήμ είχε τη δυνατότητα να μετακινηθεί στις περιοχές που εμπλέκονται στις συγκρούσεις ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

«Επισκεφθήκαμε μία κλινική όπου χειρουργούνται παιδιά καθημερινά γιατί έχουν πληγεί στο κεφάλι από πυρά», δήλωσε ο πατέρας στην εφημερίδα και εξήγησε ότι δεν ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουν όπως εκείνος και να μη γνωρίζουν τι σημαίνει πόλεμος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο με την επιστροφή τους στη Σουηδία τα παιδιά έπειτα από την εμπειρία τους δε θέλησαν πια να παίξουν με το βιντεοπαιχνίδι «Call of Duty», ενώ του ζήτησαν να επιστρέψουν και πάλι στο μέλλον στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, με την επιστροφή του τον περίμεναν δεκάδες σχόλια χρηστών του Διαδικτύου που τον χαρακτήριζαν «χειρότερο πατέρα στον κόσμο» και υποστήριζαν ότι με την εμπειρία αυτή θα προκληθούν ψυχικά τραύματα στα παιδιά. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε έκπληκτος από την αντίδραση πολλών χρηστών.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact