ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρό επεισόδιο Ακάρ με Ελληνες βουλευτές σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Έντονη λογομαχία μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, υπήρξε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το skai.gr.

Στην ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστρατιωτικοποίησης νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. “Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο” του ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, “αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών”.

Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανό, Λοβέρδο, Βολουδάκη).

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli.

Η κόντρα αυτή κράτησε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα ενώ συνεχίστηκε και στους διαδρόμους.

Τι είπε ο Βολουδάκης: “Ο Υπουργός Αμύνης της Τουρκίας κ. Ακάρ, ευχήθηκε να έχουμε ειρηνική λύση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όμως αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό: ούτε ημέρα δεν περνά χωρίς να έχουμε απειλή πολέμου από την Τουρκία. Έχουμε υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. Τελευταία ζητάτε και αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αν. Αιγαίου. Η Τουρκία θεωρεί δικαίωμά της να κάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, και ζητά να έχουμε εμείς περιορισμούς εντός της Επικράτειάς μας! Το σκεπτικό θυμίζει το σκεπτικό της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία. Θέλω να σας διαβεβαιώσω: Όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ενισχύουν την εθνική ενότητα και το ηθικό των Ελλήνων: δε θα υποχωρήσουμε!”

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact