ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρό επεισόδιο Μητσοτάκη με ξένη δημοσιογράφο στο Μαξίμου – «Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο στην Ελλάδα, δεν θα μας προσβάλλετε»

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ξένη δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα σχετικά με το προσφυγικό και τα Push Back στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου και κατηγορώντας τον μάλιστα για ναρκισσισμό.

Πως ξεκίνησε η απάντηση του πρωθυπουργού

Στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να απαντήσει, η δημοσιογράφος τον διέκοπτε, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος, να της πει πως «δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο να με προσβάλεις».

«Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό γραφείο και να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα, έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ζωές στη θάλασσα» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Κάθε μέρα σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα και την ίδια στιγμή εμποδίζουμε πλοία που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να τους επιστρέψει στην Τουρκία. Αντί λοιπόν να κατηγορήσετε την Ελλάδα, πρέπει να κατηγορήσετε αυτούς που εργαλειοποιoύν συστηματικά το να ωθούν ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα, γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία δεν διατρέχουν κίνδυνο. Αυτούς πρέπει να κατηγορήσετε. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος επέμενε να παρεμβαίνει την ώρα που μιλούσε ο Ελληνας πρωθυπουργός. «Δε θα έρθεις εδώ και να με προσβάλλεις. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα, Δε θα με διακόπτεις» απάντησε ακόμη πιο έντονα ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο (στο 20.37)

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact