ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπάει ο πάγος: Tι συζήτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν

Να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν διευθετήθηκε μετά από επικοινωνία της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβειρας Ελένη Σουρανή με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στα ζητήματα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και δεν επεκτάθηκε σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των δύο χωρών, υπήρξε ωστόσο συναίνεση ως προς την ανάγκη αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν ότι η ένταση, η οποία έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί αν οι δύο πλευρές δεν συνομιλούν.

Η συζήτηση των δύο ηγετών για το ζήτημα της αποκατάστασης των τουριστικών και ταξιδιωτικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες διεξήχθη και υπό το πρίσμα της σχετικής συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της ΕΕ, για το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά τονίζει ότι η ίδια δεν είναι καταρχήν αντίθετη στη συμπερίληψη της Τουρκίας, όπως και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην πρώτη ομάδα των τρίτων χωρών με τις οποίες η ΕΕ θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Παγώνει» η αντίδραση της «μαυροφορεμένης» στο κρατητήριο

Οι πρώτες πληροφορίες είναι σοκαριστικές. Αποφεύγει ακόμα και…

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι θα πέσει παγκόσμια πείνα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο…

Κρυφή συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν;

Ο Τραμπ μάλλον είναι έτοιμος να υποστηρίξει ξανά…

Σε αρκετά δύσκολη θέση ο Έντι Ράμα μετά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Σε αρκετά δύσκολη θέση πρέπει να έχει περιέλθει…

Σας έλειψα;

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες,…
contact