ΕΛΛΑΔΑ

Σπεύδει στο Καστελλόριζο ο Στόλος μας. «Ασπίδα προστασίας» φτιάχνουν οι Τούρκοι

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως πάντα, βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του Πενταγώνου, τις οποίες επικαλούνται μέσα ενημέρωσης, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis έχει εισέλθει εντός των ορίων που ορίζονται στην τουρκική Navtex, άνωθεν της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και κινείται με κατεύθυνση νοτιοδυτική.

Τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας έχουν δημιουργήσει ήδη μια «ασπίδα προστασίας» περιμετρικά του Oruc Reis, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει το παραμικρό αυτή την στιγμή.

Αντίθετα και μόνο το ότι η Τουρκία στέλνει το Oruc Reis νοτίως του Καστελόριζου την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, την ώρα δηλαδή που επιχειρείται δήθεν μια νέα απόπειρα για την έναρξη των διερευνητικών επαφών, επιβεβαιώνει πως το καθεστώς Ερντογάν δεν έχει καμία διάθεση για διάλογο, υπό τους όρους του Διεθνούς Δικαίου.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν αιφνιδιάστηκαν σε καμία περίπτωση από την κίνηση της Τουρκίας. Είναι γνωστή, άλλωστε, η αφερεγγυότητα, η μπαμπεσιά, αν μας επιτρέπετε την λαϊκή λέξη, του τουρκικού καθεστώτος.

Εξ αρχής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε συνεργασία με τους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ διέταξε την αναδιαμόρφωση των σχεδίων επιφυλακής και την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας σε Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς.

Οι έγκυρες πηγές του Πενταγώνου σημειώνουν πως οι εντολές είναι σαφείς και συγκεκριμένες: Ήδη μονάδες επιφανείας του Ελληνικού Στόλου ενισχύουν τις υπάρχουσες, οι οποίες παρέμειναν στην περιοχή και μετά την κρίση του Αυγούστου. Οι Τούρκοι, όπως έχουν πει, θα πλησιάσουν στα 6.5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, στην κόκκινη περιοχή 4, όπως θα δείτε στον χάρτη του παρακάτω ρεπορτάζ:

«Με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται και πάλι, για τέταρτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, απέναντι στους προκλητικούς και αμετανόητους Τούρκους. Είναι βέβαιο πως για ακόμη μία φορά οι Τούρκοι θα λάβουν την απάντηση που τους πρέπει», υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

Στο μυαλό μας ήρθαν τα λόγια του αντιναύαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη, πριν από τρεις εβδομάδες, όταν τα πολεμικά σκάφη του Στόλου επέστρεψαν στις βάσεις τους, καθώς όλοι νόμιζαν πως οδηγούμαστε σε αποκλιμάκωση.

Είχε πει, μεταξύ άλλων, ο αντιναύαρχος, λες και ήξερε ότι σύντομα θα κληθούν ξανά οι Δυνάμεις μας στο «πεδίο της μάχης»:

«Είμαι περήφανος για όλους σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτούς που τους λείψατε. Συμμαζέψτε τα πλοία σας. Ξεκουραστείτε.

Κρατήστε τις σημειώσεις των ημερολογίων σας εύκαιρες. Όταν χρειαστεί, τώρα ξέρετε ότι γίνεται. Και θα χρειαστεί».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact