ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Καμία συζήτηση με καμία χώρα που επαναφέρει τη θανατική ποινή

«Είναι σαφές ότι η Ε.Ε. δε μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

«Η Ε.Ε. με όλα τα λάθη, τις παραλείψεις της, τα προβλήματα που έχει, χτίστηκε γύρω από την ανθρώπινη ζωή. Δεν αποτελεί αξία για την Ε.Ε. η ανθρώπινη ζωή, αποτελεί την αφετηρία» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, εξηγώντας γιατί «δε μπορεί να γίνει καμία συζήτηση με καμία χώρα που επαναφέρει τη θανατική ποινή, αν θέλει να είναι υποψήφια χώρα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώτη από τους διεθνείς παίκτες, όταν ξεκίνησε το πραξικόπημα και όχι όταν φάνηκε ότι δεν επιτυγχάνεται, συνέστησε δύο πράγματα: το πρώτο ήταν αυτοσυγκράτηση και το δεύτερο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς. Είναι σαφές ότι η Ε.Ε. δε μπορεί να κάνει εκπτώσεις και το μήνυμα που έφυγε ήταν ξεκάθαρο. Δε μπορεί να είναι υποψήφια χώρα και να συνεχίζει διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. μία χώρα που θα επαναφέρει τη θανατική ποινή» σημείωσε η ευρωβουλευτής, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο».

Σε ερώτηση αν οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς και στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις, επηρεάζουν τη συμφωνία για το Προσφυγικό, η κ. Σπυράκη απάντησε: «Η συμφωνία με την Τουρκία είναι διαφορετικό πράγμα από το ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα, η συμφωνία για το Προσφυγικό έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μέχρι τώρα δε φαίνεται να διαταράσσεται, στον βαθμό που μπορούμε να το παρακολουθήσουμε».

Σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες η ευρωβουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι «όλα όσα συμβαίνουν μας δείχνουν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη της απόλυτης, αυτόματης και χωρίς κανένα εμπόδιο συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αυτόματης ανταλλαγής των πληροφοριών».

«Στις Βρυξέλλες και με αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας συνέβη η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο. Είχαμε τον στρατό στον δρόμο, όταν συνέβη η επίθεση στο αεροδρόμιο και στον σταθμό του μετρό. Άρα θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι μία ζωή, στην οποία θα συνυπάρχουμε με όλα αυτά τα πολύ υψηλά μέτρα ασφαλείας και ταυτόχρονα να φροντίζουμε η ζωή μας να μη διαταραχθεί και να μη δηλητηριαστεί, να μην κοιτάζουμε τον άνθρωπο που έρχεται από άλλη ήπειρο στα μάτια με καχυποψία» είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τον φόβο εκεί και γι αυτόν τον λόγο θα πρέπει να φροντίσουμε να ασφαλίσουμε συνολικά την Ευρώπη, το Βέλγιο απλώς είναι μία κατάσταση με πολύ ισχυρό συμβολισμό, χτυπήθηκε μία περιοχή που είναι η καρδιά της Ευρώπης».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact