ΕΛΛΑΔΑ

Στα 37.000 πόδια «άνοιξε» το τζάμι στο πιλοτήριο του Εμπραέρ


Άμεση και απόλυτα ψύχραιμη η αντίδραση των πιλότων – Δείτε φωτογραφίες με το σπασμένο ανεξήνεμο του αεροσκάφους – Διαβάστε τί συνέβη στην πτήση από Αγκυρα για Μιλάνο 

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση αντίδραση των δύο κυβερνητών του Εμπραέρ σήμερα στο πρωί.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος Εμπραέρ Legacy μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο από την πρωτεύουσα της Τουρκίας στο Μιλάνο (για να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση GYMNICH των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ).
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε μεταβεί στην Άγκυρα για την ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν ως προέδρου της Τουρκίας. 
Εκτός του υπουργού των Εξωτερικών, στο Εμπραέρ επέβαιναν ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού των Εξωτερικών Ευάγγελος Σέκερης, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Κωνσταντίνος Κούτρας, ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης της ΝΕΡΙΤ. 

Τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα ακολουθούσε, αφού όλα είχαν λειτουργήσει σωστά τόσο κατά τη διαδικασία της απογείωσης όσο και κατά τη φάση της ανόδου του αεροσκάφους μέχρι το ύψος των 37.000 ποδών όπου και θα συνέχιζε το ταξίδι του.

Ξαφνικά και ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω απο τη Θάσο, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης παρατήρησαν ότι το δεξί ανεξήνεμο (στη θέση του συγκυβερνήτη) «άνοιξε» παρουσιάζοντας πολλαπλές ρωγμές.

Η αντίδρασή τους ήταν άμεση και ζήτησαν από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης να προσγειωθούν εκεί, όχι γιατί αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα άμεσο (ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν να σπάσει το ανεξήνεμο και να έχουμε αποσυμπίεση στην καμπίνα), αλλά για καθαρά προληπτικούς λόγους.Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν οδηγίες σε όλους τους επιβαίνοντες να προσδεθούν και λειτούργησαν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Έτσι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 10:39 π.μ.

Υπο αυτές τις συνθήκες το αεροσκάφος δεν ήταν δυνατό να συνεχίσει το ταξίδι του και γι΄αυτό το λόγο το δεύτερο VIP αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας, το το Embraer 209, πήρε εντολή να αναχωρήσει από την Ελευσίνα και να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει αυτό την ελληνική διπλωματική αποστολή. 
Το Embraer 209 προσγειώθηκε στις 11:54 στη Θεσσαλονίκη. Στο αεροσκάφος επέβαινε τεχνικό κλιμάκιο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ανεξήνεμου. 

Η Ελληνική αποστολή αναχώρησε λίγο μετά για το Μιλάνο 

Ειδικοί τονίζουν πως ανάλογες βλάβες δεν μπορούν να προβλεφθούν και δεν έχουν να κάνουν με τις προγραμματισμένες συντηρήσεις των αεροσκαφών αλλά μπορεί και να οφείλονται σε τυχαία γεγονότα ή σε κόπωση ή αστοχία των υλικών.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact