ΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια των Ουκρανών η θρυλική sniper Ιρίνα Σταρίκοβα

Είχε 40 επιβεβαιωμένους θανάτους

Η Ιρίνα Σταρίκοβα που θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες του είδους, έπεσε στα χέρια των Ουκρανών όταν τραυματίστηκε στη μάχη

Λίγοι γνωρίζουν ότι συνολικά σχεδόν ένα εκατομμύριο γυναίκες πολέμησαν εναντίον των ναζί στον Β’ ΠΠ, πολεμώντας για τον «Κόκκινο Στρατό» της Σοβιετικής Ένωσης.

Γενικά οι Ρώσοι/Σοβιετικοί έχουν μεγάλη εκτίμηση στις γυναίκες τους και τις θεωρούν ικανές για μεγάλα πράγματα.

Οι Σοβιετικές λοιπόν έγιναν sniper, έγιναν πιλότοι, έγιναν οδηγοί αρμάτων μάχης και πάντα μα πάντα έκαναν τους αντιπάλους να πληρώσουν βαρύ τίμημα. Ειδικά όσες έγιναν sniper το όνομα τους γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο πάνθεο των ηρώων.

Όπως η Μπελούσοβα με 80 επιβεβαιωμένους θανάτους, η Βινογκράτοβα με 83, η Μαρενκίνα με 70, η Μπελομπρόβα με 70, η Λομπκόφσκι με 89, η Αρταμοόροβα με 89 και πολλές άλλες.

Η παράδοση στους ελεύθερους σκοπευτές πέρασε και στη Ρωσία, όπου και εκεί αρκετές γυναίκες είναι ενεργά μέλη του στρατού. Ακόμη και στην επέμβαση στην Ουκρανία χρησιμοποιήθηκαν γυναίκες ελεύθεροι σκοπευτές.

Η Ιρίνα Σταρίκοβα 41 ετών, έγινε μέσα σε έναν μήνα ο φόβος και ο τρόμος των Ουκρανών. Ήταν ελεύθερη σκοπευτής.

Από την έναρξη της εισβολής είχε πετύχει 40 επιβεβαιωμένους στόχους. Δηλαδή 40 εχθροί της είχαν βρει τον θάνατο χωρίς να γνωρίζουν τι τους χτύπησε. Οι Ουκρανοί έμαθαν για τη δράση της και σχεδόν την επικήρυξαν.

Την περικύκλωσαν καθώς ήταν μέσα σε κάποια χαλάσματα του Ντονμπάς και όταν την ξεχώρισαν από το καμουφλάζ της, την έπιασαν αιχμάλωτη. Είχε τραυματιστεί.

Η Ιρίνα είναι Σέρβα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ντανιέλα Λάζοβιτς. Όταν ήταν έφηβη ήταν αθλήτρια, έπαιζε χάντμπολ, ενώ αργότερα το μυαλό της γύρισε και πήγε και έγινε μοναχή.

Έφυγε από την χώρα της όταν γνώρισε, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον Λευκορώσο αξιωματικό Αλεξαντάρ Όγκρενιτς. Ο Όγκρενιτς πολέμάει με τους Ρώσους αυτονομιστές στις περιοχές του Ντονμπάς. Η Ιρίνα όχι μόνο τον ακολούθησε αλλά εντάχτηκε και αυτή στον στρατό. Έγινε ελεύθερη σκοπευτής.

Εντάχτηκε στον 11η Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Ρωσικού στρατού και πολεμούσε γύρω από τις περιοχές του Ντονμπάς και του Ντόνετσκ. Μάλιστα κάποια στιγμή την φώναξαν στο Κρεμλίνο και την τίμησαν με τον Σταυρό του Γεωργίου για την δράση της.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact