ΕΛΛΑΔΑ

Στα ελληνικά νοσοκομεία θα φιλοξενηθούν παιδιά που τραυματίστηκαν στη Γάζα


Τα στρατιωτικά και τα πολιτικά νοσοκομεία της Ελλάδας είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά από τη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών

Την διάθεση της Ελλάδας να φιλοξενήσει και να φροντίσει παιδιά που τραυματίστηκαν στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης «είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των παιδιών αλλά και ενηλίκων, που έχουν τραυματιστεί, ως θύματα της κατάστασης στη Γάζα. Είναι τα νοσοκομεία μας, τα στρατιωτικά και τα πολιτικά ανοικτά και έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά της Γάζας και της ευρύτερης περιοχής».

Όσον αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και κυρίως την κατάσταση στη Γάζα ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπερ της λύσης «στη βάση δύο κρατών που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο, με επιστροφή στα σύνορα του 1967 και με αποδοχή και της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας αλλά και του αμερικανικού σχεδίου για την ειρήνευση στην περιοχή». 

Ανέφερε, τέλος, ότι η Ελλάδα σε γενικές γραμμές αποδέχεται και στηρίζει την πρόταση των τριών ευρωπαϊκών κρατών, της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασίλειου.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact