ΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια του FBI πέντε χάκερς

Συμμετείχαν σε κύκλωμα συναλλαγών βασισμένων σε εσωτερική πληροφόρηση

Πέντε άτομα συνελήφθησαν και βρίσκονται υπό κράτηση από τις αμερικανικές αρχές, με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα συναλλαγών βασισμένων σε εσωτερική πληροφόρηση από τις οποίες αποκόμισαν παράνομα κέρδη άνω των 30 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του FBI σήμερα.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν την παραπομπή εννέα ατόμων στο Νιου Τζέρσεϊ και το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με την κατηγορία υποκλοπής εταιρικών ανακοινώσεων και παράνομων συναλλαγών βάσει των πληροφοριών που είχαν υποκλαπεί.

Οι αρχές έχουν προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για τις 18.30 ώρα Ελλάδας για να ανακοινώσουν την παραπομπή των εννέα υπόπτων, που σύμφωνα με τις αρχές ανήκαν σε διεθνές κύκλωμα υποκλοπής στοιχείων και συναλλαγών βάσει εσωτερικής πληροφόρησης.

Βάσει των στοιχείων της υπόθεσης, χάκερς από την Ουκρανία είχαν διεισδύσει στα συστήματα των εταιριών που διανέμουν δελτία Τύπου υποκλέπτοντας εταιρικές ειδήσεις πριν αυτές δοθούν στη δημοσιότητα, είπε άτομο με γνώση της υπόθεσης.

Οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι οι χάκερς έδιναν στη συνέχεια τις πληροφορίες αυτές σε μια ομάδα χρηματιστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν την έδρα τους στις ΗΠΑ και αποκόμισαν τουλάχιστον 30 εκατ. δολάρια παράνομου κέρδους από τις συναλλαγές σε εκατοντάδες εταιρίες.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση χάκινγκ που σχετίζεται με υποθέσεις εσωτερικής πληροφόρησης. Ο επικεφαλής της ομάδας των χρηματιστών είναι υπόπτος για κέρδη τουλάχιστον 17 εκατ. δολαρίων, δήλωσε η πηγή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact