ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης μερίσματα και ενοίκια

Τα εισοδήματα που αποκτούν φέτος οι φορολογούμενοι από την εκμίσθωση ακινήτων και μερίσματα θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2021.

Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο οποίος ανέφερε πως το μέτρο ευνοεί και τους δημοσίους υπαλλήλους που εισπράττουν ενοίκια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος εισπράττει εκτός από το μισθό του και εισοδήματα από ενοίκια θα συνεχίσει να πληρώνει το 2021 εισφορά αλληλεγγύης για το μισθό του αλλά με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα έχει «σβήσει» η εισφορά αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στο εισόδημα από ενοίκια.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης πως για τις μεν μισθωτές αποδοχές (ιδιωτικός τομέας) οι οποίες απαλλάσσονται το 2021 από την εισφορά αλληλεγγύης η κατάργηση θα ισχύσει και θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας από τον Ιανουάριο του επομένου έτους.

Παράλληλα, για τις υπόλοιπες κατηγορίες εισοδημάτων, μεταξύ των οποίων κεφάλαιο και υπεραξία κεφαλαίου, η κατάργηση θα ισχύσει επί των εισοδημάτων του 2020 η οποία θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021 και η ωφέλεια θα φανεί με τα εκκαθαριστικά το επόμενο καλοκαίρι.

Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά το 2021 και εάν η προσωρινή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά , ο Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε πως και το 2022 θα υπάρξει δημοσιονομική ευελιξία διαχωρίζοντας όμως την δημοσιονομική ευελιξία από τη δημοσιονομική χαλαρότητα.

Επανέλαβε δε τη βούληση της κυβέρνησης για μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών όταν κλείσει η παρένθεση της πανδημίας σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες απο Ελληνοαμερικανό για φάρμακο – κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος είναι πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής…

Aρμένισα τηλεπαρουσιάστρια ξεσπά σε λυγμούς όταν λέει ένα ένα τα ονόματα των νεκρών

Είναι πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που…

Δείτε: Αρμενικά πυρά «θερίζουν» Αζέρους Τούρκους στρατιώτες

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων Τούρκων…

Το Ιράν κατέρριψε αζέρικο αεροσκάφος

Πριν από λίγα λεπτά η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε…

Η Αρμενία απειλεί να απαντήσει με πυραύλους Iskander σε Τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί…

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που…

Αντέχει η ελληνική οικονομία δεύτερο lockdown;

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις για…

Μήνυμα στρατιωτικής πυγμής από Ελλάδα – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς Τουρκία

Του Κώστα Σαρικά Ακριβώς ένα μήνα βρίσκονται στην…
contact